Talihsizlik Silsilesi Depremzede Ailenin Yakasini Birakmiyor

Kahramanmaras merkezli depremler sonrasi evleri yikilan ve Eskisehir’e tasinan Demirtas ailesinin yolda 1 milyon degerinde esyasi yanarken, kullanmak için almak istedikleri motosikletin saticisi tarafindan da 150 bin lira dolandirildi.

Talihsizlik Silsilesi Depremzede Ailenin Yakasini Birakmiyor
Semra ve Kadir Demirtas çifti, 4 çocugu ile Kahramanmaras Merkezli depremlere Hatay’in Antakya ilçesinde yakalandi. Demirtas ailesinin depremde evlerinin agir hasar almasi sonucu kullanilamaz hale geldi. Motosiklet tamircisi olan Kadir Demirtas’in dükkâni da moloz yiginina döndü. Yasananlarin ardindan çocuklarinin hayatta olmasi ile teselli bulan Demirtas çifti, Eskisehir’deki Dogan Aslan Bey KYK yurduna yerlesti. Yeni yerlestikleri kentte is bulup çalismaya zaman kaybetmeden baslayan Kadir Demirtas, 14 Mayis tarihinde Cumhurbaskani Seçimleri’nde oy kullanmak ve dönüste de yikilan dükkânindan aletleriyle motosikletlerini getirmek için pikap kiraladi. Oy kullanma isleminin ardidan ailesiyle birlikte esyalarini pikaba yükleyen Kadir Demirtas, Eskisehir’in yolunu tuttu. Kente yaklastigi esnada ise içindeki pikap birden bire alev aldi. Adeta alev topuna dönen araçtan canlarini zor kurtaran aile, piyasa degeri yaklasik 1 milyon TL degerindeki motosiklet ve esyalarinin kül olusunu çaresizce izledi. Pikabi kiralayan firmadan zararlarini karsilayamayan aile, geçtigimiz günlerde üçüncü bir sok yasadi. Ise gidip gelmek için motosiklet satin almak isteyen Kadir Demirtas, internete çok bilinen bir siteden alisveris yapmak istedi. Bir satici ile anlasan Demirtas 150 bin lira ödeme yaptiktan sonra sitenin gerçeginin bir benzeri oldugunu fark etti. Depremzede olduklarinin daha önce söyledikleri satici tarafindan dolandirdiginin farkina varan Kadir Demirtas’in toplam zarari depremde yikilan evi hariç 1 buçuk milyonu buldu.

“Yani hepsi yandi gitti, hiçbir seyi kurtaramadik”

Baslarindan ardi ardina geçen olaylar ardindan oldukça üzülen Demirtas ailesi, ‘talihsizligin böylesi’ diyor. Yasadiklarini anlatan Semra Demirtas, “Dükkân da ev de çok agir hasarli oldu. Zaten yagmalama ile çogu çalindi. Esyalarimizin kalanlarini polis orada zor tuttu. Esyalarimizi almaya gittigimizde de tekrardan nakliye araci tutup getirmek istedik. Kalanlari polis aramisti. Oradan getirirken de Ankara yolunda yangin çikti. Soförün fark etmesiyle son anda indik. Zaten çocuklarim da aracin içinde geliyordu, son anda kurtulduk. Esyalarimizin hiçbirini alamadik, evden ve isyerinden de esyalarimiz vardi, genellikle esimin is yerinden kalan esyalarimizdi. 1 milyon TL’ye yakin degeri vardi, hatta daha fazla bile olabilir. Yani evimizin esyalarini, hatiralarimizi, hatiralarimizi sayarsak paha biçilemez. Oy kullandik, ondan sonra esyalarimizi almaya gittik, Ramazan Bayrami zamaniydi. Aracimiz, esimin is yeri, satmak için ayirdigi motosikletleri falan vardi. Ondan sonra kasklari, parçalari, çocuklarimin bisikletleri vardi, yani hepsi yandi gitti, hiçbir seyi kurtaramadik" dedi.



“Ne hatiralar kaldi, ne baska bir sey”

Geçtigimiz günlerde esinin dolandirildigindan bahseden Semra Demirtas söyle konustu;

“Geçen de esim iyi de olsa bir burada ise gidip gelmek ve kullanmak için motor almak istedi. Uygun fiyatli diye internetten bilindik bir siteden motor almak istedi. Motoru satanlar da dolandiriciymis, dolandirildik bizim için üçüncü bir felaket gibi oldu. Hepsini sayarsak 1 buçuk milyona yakin paraya mal oldu, elimizde hiçbir sey kalmadi. Ne hatiralar kaldi, ne baska bir sey, hiçbir sey kalmadi. Fotograflar bile vardi, çocuklarin bilgisayarlari vardi. Yanan aracimizda hepsi gitti. Yani açikçasi biz de yani yardim istiyoruz, destek istiyoruz, hiçbir seyimiz kalmadi.”
Kaynak: İHA