(Özel) Çanakkale'de 1.6 Tonluk Boga, 220 Bin TL'den Alicisini Bekliyor

Çanakkale’nin Ayvacik ilçesine bagli Pasaköy’de, Kurban Bayrami öncesinde 1 ton 600 kilogram agirligindaki boga, 220 bin TL’den satisa çikarildi. Boganin fiyati adeta ikinci el otomobillerle yarisiyor.

(Özel) Çanakkale'de 1.6 Tonluk Boga, 220 Bin TL'den Alicisini Bekliyor
Kurban Bayrami’nin yaklasmasiyla birlikte Çanakkale genelinde kurbanliklar görücüye çikmaya basladi.

Ayvacik ilçesine bagli Pasaköy’de 36 yildir büyükbas hayvan yetistiriciligi yapan Hasan Yavas’in (54) 3 yasindaki simental kirmasi cinsi bogasi 1 ton 600 kilograma ulasti. Baba meslegi olan büyükbas hayvan yetistiriciligini devam ettiren Yavas, Kurban Bayrami öncesinde 1 ton 600 kilogram agirligindaki bogasini 220 bin TL’den satisa çikardi. Fiyati adeta ikinci el otomobiller ile yarisan boga, günlük 15 kilo bugday, arpa, misir ve fabrika yemi tüketiyor.

Çanakkale’de 36 yildir büyükbas hayvan besi çiftliginde büyükbas hayvan yetistiriciligi yaptigini belirten Hasan Yavas, "Baba meslegini devam ettiriyorum. Kurban Bayrami yaklasiyor. Bu 3 yasindaki simental kirmasi cinsi bogamiz satiliktir. Her bütçeye uygun hayvanimiz vardir. Bu bogamiz 1 ton 600 kilogramdir. Bu tür büyükbas hayvana asiri talep olmuyor. Eger talep olursa 220 bin TL’ye verebiliriz. Eger talep olmazsa da kasaba kesecegiz. Bu cins biraz daha büyüyor. O yüzden bu bogamizi biraz daha özenerek baktik. Hisseli almak agir geliyor. Genelde is adamlari ya da sanatçilarin almasi lazim. Fiyat olarak normal bütçelere agir gelir. Ikinci el araba fiyatlarina yakin. Bogamiz biraz büyük oldugu için, baska büyük hayvanlarimiz da var. O yüzden kapiyi sökmek zorunda kaldik. Bu sekilde idare ediyoruz. Büyük hayvanlari kestirene ya da kurbanlik olarak satana kadar" diye konustu.

Kaynak: İHA