Isten Çikarilinca Patronuna Icra Kumpasi Kurdu

Adana’da bir kisi kendisini isten çikaran patronundan intikam almak için PTT’nin bas dagiticisini da kullanarak kumpas kurdu. Eski patronuna 80 bin TL’lik icra göndererek banka hesaplarina ve otomobiline haciz konuldu. Avukat Ömer Uruç olayin pesine düserek kumpasi ortaya çikartip konuyu yargiya tasidi.

Isten Çikarilinca Patronuna Icra Kumpasi Kurdu
Adana’da özel egitim ve rehabilitasyon merkezinde rehber ögretmen olarak çalisan Nuray F., 2018 yilinda patronu Derya B. (39) tarafindan kuruma yakismayan hareketler yaptigi gerekçesiyle isine son verildi.

Bu olayin ardindan Nuray F., kendisini isten çikaran eski patronu Derya B.’ye husumet güderek, intikam almak adina ona icra takibi baslatti. Nuray F., icra takibi tebligati için yanlis adres verip, daha dagitima çikmadan PTT’nin dagitim merkezine giderek kendisini Derya B. olarak tanitti. Ardindan Nuray F.’nin, kendisini Derya B. olarak tanitip sahte imzayla tebligati teslim aldigi ortaya çikti.

Avukat dedektif gibi iz sürdü

Avukat Ömer Uruç, müvekkili Derya B.’ye tebligatin neden ulasmadigini ögrenmek için dedektif gibi iz sürdü. Uruç’un çalismalari neticesinde, tebligatin teslimat adresi olarak Derya B’nin evi yerine onunla hiçbir alakasi olmayan bir adrese gönderilmek üzere hazirlandigi, tebligatin da dagitima çikmadan PTT’nin Seyhan Posta Dagitim Merkezi’nde elden alindigini ögrendi.

“HTS kayitlari ve güvenlik kamerasi olayi aydinlatti”

HTS kayitlari ve güvenlik kamerasi görüntülerine göre, Nuray F.’nin dagitim merkezine gitmeden önce bas dagitici A.A. (59) ile telefonda görüstügü, bu görüsmeden de yaklasik bir saat sonra PTT’ye gidip, burada Ali A.’nin odasinda tebligati aldigi ortaya çikti. Nuray F.’nin tüm bu islemler esnasinda Derya B. gibi davranip, onun imzasini taklit ederek, tebligati aldigi ögrenildi.

“Skandal olayla karsi karsiya kaldik”

Avukat Ömer Uruç yaptigi açiklamada, “Müvekkilim hakkinda baslatilan icra takibini arastirdigimizda bir skandalla karsi karsiya kaldik. Sanik, hiçbir alacagi yokken, müvekkilim hakkinda icra takibi baslatiyor. Isin ilginç yani, tebligat müvekkilimle alakasi olmayan bir adrese teslim edilmek üzere hazirlanip, henüz dagitim asamasindayken, PTT’den islak imza karsiligi aliniyor. Nuray F.’nin, sahte kimlik ve imzayla evraki aldigini belgeledik” dedi.



“PTT’deki memur görevden alinmali”

Teslimatin izini sürdüklerinde Nuray F. ile bas dagitici A.A.’nin teslimattan bir saat önce telefonda görüstüklerini HTS kayitlariyla ispat ettiklerini dile getiren avukat Uruç, "Nuray F.’nin bir arkadasiyla bizzat PTT’ye gidip, evraki sahte imzayla teslim aldigini da yine güvenlik kamerasi görüntüleriyle ortaya koyduk. Bu da ikili arasindaki is birligini ispatlar nitelikte. A.A. hakkinda idari sorusturma baslatilip, görevden alinmasini bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

“Emsal olabilecek bir dava”

Avukat Uruç son olarak, "Bu dava, bir ders niteliginde. Ayni zamanda da emsal olabilecek bir dava. Isteyenin istedigi kisiye, ortada hakli bir gerekçe yokken icra takibi baslatip, sonrasinda bu sekilde haksiz menfaat temin etmelerinin önüne geçmek; baska insanlarin yine ayni yöntemle dolandirilmalarinin önüne geçmek istiyoruz. Bu konudaki mücadelemizi, yargi nezdinde sonuna kadar sürdürecegiz" diye konustu.

Kaynak: İHA