Didim'de Ikinci Kez Bugday Hasadi Sevinci Yasandi

Sosyal belediyecilik projeleri çerçevesinde tarimda örnek uygulamalarini hayata geçiren Didim Belediyesi, ikinci kez bugday hasadi yapmanin sevincini yasadi.

Didim'de Ikinci Kez Bugday Hasadi Sevinci Yasandi


Didim Belediyesi tarafindan Balat Mahallesi’nde bulunan 74 dönümlük araziye geçtigimiz aylarda yeniden ekimi yapilan bugdaylarin hasadi gerçeklestirildi.

Didim Belediyesi Park Bahçeler Müdürlügü ekiplerince yapilan hasatta, 30 tonu askin bugday elde edilmesi planlanirken, hasadin tamamlanmasinin ardindan islenecek bugdaylar, un ve bulgur olarak hazirlanacak. Hazirlanacak un ve bulgurlar, Didim Belediyesi’nin patentli markasi olan ’Didyma’ etiketi altinda Didimli vatandaslara ücretsiz olarak dagitilacak.

Yapilan hasatla ilgili açiklamalarda bulunan Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay; “Ilk olarak 2021 yilinda ekmis oldugumuz bugdaylarin hasadini geçen yil gerçeklestirip ilk ürünlerimizi elimize almistik. Bu yil tarlamizda ikinci hasadimizi gerçeklestiriyoruz. 30 tonu askin ürün almayi planliyoruz. Elde edecegimiz ürünleri isleyerek un ve bulgur olarak hazirlayip “Didyma” markamiz adi altinda vatandaslarimiza ücretsiz dagitarak aile bütçelerine katkida bulunacagiz. Emegi geçen bütün arkadaslarima çok tesekkür ediyorum” dedi.



Hasada Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay, Belediye Baskan Yardimcilari Yusuf Deveci ve Zeynel Sener katildi.

Kaynak: İHA