'Belirsizligin Ortadan Kalkmasi Ile Global Yatirimci Rotayi Türkiye'ye Çevirdi'

Gayrimenkul Yurt Disi Tanitim Dernegi Baskani Faruk Akbal, Türkiye’de seçim sonrasi belirsizliklerin ortadan kalkmasi ile global yatirimciya konut satisi gerçeklestiren sirketlerin mesailerinde yüzde 600’ü asan bir canlanma olduguna dikkat çekerek, “Ilk 4 ayda, geçen senenin ilk 4 ayina kiyasla 7 bin 308 adet daha az konut satildi. Simdi bu talep geri toplanacak. Önümüzdeki birkaç hafta içinde 1,5 milyar dolar degerindeki bekleyen talebin Türkiye’ye gelecegini tahmin ediyoruz” dedi.

'Belirsizligin Ortadan Kalkmasi Ile Global Yatirimci Rotayi Türkiye'ye Çevirdi'


Türkiye’de subat basinda Kahramanmaras merkezli iki büyük deprem, akabinde de seçim atmosferi ile durgunlasan piyasalar, seçim sonrasi hareketlenmeye basladi.

Hareketlilikte emlak sektöründe olusan global yatirimci talebi ise dikkat çekiyor. Seçimin hemen ardindan, global yatirimciya konut satisi gerçeklestiren sirketlerin mesailerinde yüzde 600’ü asan bir canlanma olduguna dikkat çeken Gayrimenkul Yurt Disi Tanitim Dernegi (GIGDER) Baskani Faruk Akbal, ’’Bu sene ilk 5 ay depremin ve seçimin gölgesinde geçti. Global yatirimcilar için bu durumlar tam bir biçak sirti. Talepleri tamamen beklemeye alirlar. Bu sene ilk 4 ayda, geçen senenin ilk 4 ayina kiyasla 7 bin 308 adet daha az konut satildi. Simdi hem bu talebin geri toplanacagini düsünüyoruz. Hem de Istanbul, Izmir, Ankara, Bursa gibi gelismekte olan ülke sehirlerinin prim potansiyeli, Paris, Londra, Berlin gibi gelismis ülke sehirlerine göre daha yüksek. Bu sebeple olusan bir talep de var dünyada. Bunu da hissetmeye baslayacagiz” degerlendirmesinde bulundu.

Sadece ülkemiz için beklemede olan gayrimenkul talebinin 7-8 bin bandinda oldugun tahmin ettiklerini vurgulayan Akbal, önümüzdeki birkaç hafta içinde 1,5 milyar dolar degerindeki bekleyen talebin Türkiye’ye gelecegini tahmin ettiklerini vurguladi.

Türkiye, sadece kazandirmiyor, iyi bir yasam da sunuyor

Akbal, Türkiye’ye son yillarda artan ilginin sadece büyük getiri ile ilgili olmadigini, yatirim yapan global yatirimcinin önemli bir bölümünün hayatinin en az 2,5 ayini Türkiye’de geçirdigini belirterek, “Türkiye’ye sadece iyi bir yatirim firsati için gelmiyorlar, iyi bir yasam alternatifi için de geliyorlar. Seçim sonrasi belirsizliklerin kalkmasi, duyulan güveni pekistirdi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA