Malatya'da Parklar Ve Refüjler Yenileniyor

Malatya Büyüksehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi Baskanligina bagli ekipler refüjlerde ve parklarda budama, çiçeklendirme, çimlendirme ve temizlik çalismalarina yogun bir sekilde devam ediyor.

Malatya'da Parklar Ve Refüjler Yenileniyor
6 Subat 2023 tarihinde yasanan deprem sonrasinda binlerce vatandasin faydalandigi çadir kentlerin olusturuldugu parklarda vatandaslarin konteyner kentlere tasinmasi ile birlikte parklarda yaz dönemi çalismalarina baslanildi. Büyüksehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi tarafindan yapilan çalismalarla ilgili olarak yapilan açiklamada, “6 Subat 2023 tarihinde yasanan deprem sonrasinda özellikle yesil alanlarda çadir, çadir kent ve konteynerlerin kurulumu ve kaldirilmasi sirasinda bu alanlarin altyapilari ile agaçlarda tahribatlar meydana gelmistir. Bahar ve yaz dönemi bakim ve temizlik çalismalari ekipler tarafindan parklar, mesire alanlari, kavsak, refüj ve yesil alanlarda yürütülüyor. Çalismalarda budama, kuru dal alma, form budama çalismalari ile çadir kurulumu sirasinda meydana gelen tahribatlar giderilmektedir. Bu çalismalarin yaninda Büyüksehir Belediyesi sorumluluk alanlari içerisinde bulunan parklarda ise çim biçme ve çiçeklendirme çalismalarina devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Çiçek ekimleri devam ediyor

Mayis ayi itibariyle Kavsak, refüj ve parklarda yazlik çiçek ekim çalismalarina baslayan Park Bahçeler Dairesi ekipleri tarafindan 16 bin metrekare alanda 670 bin adet çiçek dikimi gerçeklestircek. Kadife, Petunya ve Vinca basta olmak üzere degisik renk ve desende birçok türden çiçek dikimi yapilirken parklarda yapilan çalismalarin yaninda çocuk oyun guruplari, yürüyüs ve bisiklet yollarinin da bakimlari yine ekipler tarafindan belirli araliklarla yapiliyor.
Kaynak: İHA