Cumhur Ittifaki'nda Yer Alan DSP'den Diyarbakir Annelerine Ziyaret

Cumhur Ittifaki’nda yer alan Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Baskan Yardimcisi Hasan Erçelebi ve beraberindeki heyet, dört yildan fazladir HDP Diyarbakir Il baskanligi binasi önünde evlatlarini isteyen aileler ile bir araya geldi.

Cumhur Ittifaki'nda Yer Alan DSP'den Diyarbakir Annelerine Ziyaret
Çocuklarini bölücü terör örgütü PKK ve siyasi uzantisi oldugunu ileri sürdükleri HDP’den almak isteyip farkli kentlerden 3 eylül 2019 tarihinde Diyarbakir’a gelerek oturma eylemi baslatan ailelerin kararli nöbeti devam ediyor. Aileler, HDP önünde evlatlarinin yolunu gözlerken Cumhur Ittifaki’nda yer alan Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Baskan Yardimcisi Hasan Erçelebi ve beraberindeki heyet evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti.

Ailelere gül dagitip sohbet eden Erçelebi, daha sonra gazetecilere açiklamalarda bulundu. Erçelebi, terörü bitirip ailelerin evlatlarini getireceklerini söyledi.



Dünyanin hiçbir yerinde terörün galip gelmedigini vurgulayan Erçelebi, Genel Baskanlari Önder Aksakal’in meclise girdigini hatirlatarak, "Devletimiz, dünyanin her yerinde çok güçlüdür. Türkiye, bir dünya devletidir. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’da bir dünya lideridir. Buradaki direnisinizi sabirla yürütün. Çünkü en iyi mücadele yöntemi sabirdir. Bu ayni zamanda Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Sallalahü teala aleyhi ve sellem)’in de çok önemli bir tavsiyesidir. O yüzden sabirla mücadele edip mutlaka kazanacagiz" dedi.

Evlat acisinin hiçbir seye benzemedigini belirten Erçelebi, "Onun için sabirla bu direnise devam edecegiz. Devletimiz sürekli sizin yaninizdadir. Mutlaka bu mücadeleyi hep beraber kazanacagiz. Dünyanin hiçbir yerinde terör galip gelmemistir, terör zafer kazanamamistir. Bütün toplumlar teröre kasi" diye konustu.

Aileler, ziyaret için gelen heyete tesekkürlerini iletti. Heyet, ailelerle vedalasip alandan ayrildi.
Kaynak: İHA