BARÜ Fen Fakültesi Ögrencisinin 'Rota Virüs' Asi Çalismasina Ödül

Bartin Üniversitesi (BARÜ) Fen Fakültesi ögrencisi Talat Toprak’in çocuklarda hayati tehlikelere neden olan “Rota Virüs” konusundaki asi çalismasi Adana Haci Sabanci Organize Sanayi Bölge (AOSB) tarafindan düzenlenen yarismada birinci oldu.

BARÜ Fen Fakültesi Ögrencisinin 'Rota Virüs' Asi Çalismasina Ödül
Teknoloji tabanli is fikirlerini ve genç girisimcileri desteklemek amaciyla Adana Haci Sabanci Organize Sanayi Bölge (AOSB) Müdürlügü tarafindan düzenlenen “Ulusal Sanayi Odakli Ar-Ge ve Inovasyon Proje Yarismasi”nin sonuçlari açiklandi. Ar-Ge ve Inovasyon kültürünün yayginlastirilmasi ile üniversite-sanayi is birliginin güçlendirilmesinin de hedeflendigi organizasyonda 16 tematik alanda 68 farkli üniversiteden toplamda 191 proje basvurusu yapildi.

Yeni bir yöntemin denendigi Rota Virüs asi çalismasi ödül aldi

Alaninda uzman kisilerden olusan jüri tarafinda yapilan degerlendirmeyle BARÜ Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ögrencisi Talat Toprak’in “Patojenik Rotavirüs Antijeni Eksprese Eden Rekombinant Lactobacillus GG Konakçi ile Probiyotik Bazli Oral Rotavirüs Asisinin Immünollojik Çalismalari” projesiyle Ögrenci Kategorisinde birincilik ödülü almaya hak kazandi. Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümünden Dr. Ögr. Üyesi Rizvan Imamoglu’nun danismanligindaki projeyle yeni bir yöntemle probiyotik bazli Rota Virüs asisinin immünolojik çalismalari yapilmasi hedefleniyor.

“Ögrencilerimiz bilim temelli kalkinmada önemli roller alacaklar”

Üniversite olarak yaptiklari tüm çalismalarin merkezinde ögrencilerin oldugunu ifade eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bilim ve teknoloji temelinde katma degeri yüksek ürün ve hizmetler gelistirmek istiyoruz. Bu dahilde bilgi üretim sürecinde Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine ve dönüsümüne liderlik edecek nitelikli insan kaynaginin yetistirilmesi önceliklerimiz arasinda yer aliyor. Gençlerimize inaniyor, onlarin gelecegimizi insa ve ihya edecegini biliyoruz. Bu düsüncelerle ögrencimiz Talat Toprak’i ve danismanligini yapan Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümünden hocamiz Dr. Ögr. Üyesi Rizvan Imamoglu’nu tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum. Öz potansiyelimiz gençlerimize olan güvenle çalismaya ve yarinlarimiza birlikte deger katmaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA