SANKO Sanat Galerisi'nde 'Bir At Bir Murat' Resim Sergisi

Ressam Emine Özdemir, atlari konu alan “Bir At Bir Murat” temali özgün baski resim sergisini SANKO Sanat Galerisi’nde açti.

SANKO Sanat Galerisi'nde 'Bir At Bir Murat' Resim Sergisi
Emine Özdemir, 59’uncu kisisel resim sergisi açilisinda yaptigi konusmada sanatin toplumlarin gelismesinde önemli rol oynadigini belirterek, “Sanatin iyilestirici ve birlestirici gücü toplumlari ileriye götürür” dedi.

Çalismalarinda özgün baski tekniklerinden agaç baski ile linol baski teknigini kullandigini kaydeden Özdemir, sergide 25 eserin yer aldigini söyledi.



Eserlerinde atlari isledigini anlatan Özdemir, “Atlari sadece bir hayvan figürü olarak görmüyorum. Duygusal canlilar olan atlar, benim için dostlugu, sevgiyi, sadakati ve hayati ifade ediyor” diye konustu.

"Gaziantep benim için çok özel bir sehir"

Her insanin yasaminin belirli döneminde farkli sehirler ve bölgelerle yolunun kesistigine deginen Özdemir, söyle devam etti:

“Gaziantep Lisesi ve Gaziantep Tekerekoglu Anadolu Lisesi’nde görev yaptim. Bu kent benim için çok özel bir sehir. Bu sehir bana sevgiyi, dostlugu ve özveriyi verdi. Gençligimin sehri Gaziantep’te sergi açmak, yillar sonra hatiralarim ve dostlarimla bulusmak beni çok duygulandirdi. Bu gurur ve heyecani kelimelerle anlatmak mümkün degil. Insan yasaminda ahde vefa çok önemlidir.

Nerede olursak olalim yasadigimiz yerleri güzellestirmek için mücadele etmeliyiz. Bu bizim insanlik görevimiz. Insan geçmisini unutmamali, temelleri saglam bir gelecegin yolu geçmisimizi iyi bilmekten geçiyor. Daha güzel bir yasam ve huzurlu bir gelecek için her birey üzerine düsen sorumluluklari yerine getirme gayretinde olmalidir. Bu nedenle Gaziantep benim ve ailem için çok özel sehirdir.”

SANKO Holding kurucusu merhum Sani Konukoglu’nun Gaziantep ve ülke sanayisinin gelisimine büyük katkilar sundugunu hatirlatan Özdemir, sözlerini söyle tamamladi:

“Merhum Sani Bey hem Gaziantep hem de ülke sanayisinin gelisimine büyük emekler verdi. Sani Bey’den aldigi bayragi daha ileriye tasiyan, vatanini milletini seven bir Konukoglu Ailesi var.

SANKO Sanat Galerisi seçiçi kurulu üyesi Asli Özen’e, galeri yönetimine ve sanata sundugu katkiyi biz sanatçilara yürekten hissettiren Konukoglu Ailesine sükranlarimi sunuyorum.”

Gaziantep Il Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk de SANKO Sanat Galerisi’nin aktif çalisan, seçkin sanatçilara ev sahipligi yaptigini vurgulayarak, “Gaziantep’te kaliteli eserlere ev sahipligi yapmasi bakimindan kültür ve sanatin gelisimi açisindan önemli bir yere sahiptir” ifadelerini kullandi.

SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Baskan Yardimcisi Cengiz Halil Çiçek ise pandemi ve deprem süreci nedeniyle zor günlerden geçildigini, böylesi dönemlerde sanatin iyilestirici ve birlestirici gücüne inandiklarina dikkat çekti.

Çiçek, SANKO Sanat Galerisi’nin sanatçilar ile sanatseverlerin bulusma noktasi olan ve Türkiye’de önemi bilinen bir sanat merkezi oldugunun da altini çizdi.

Konusmalarin ardindan Gaziantep Il Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk, SANKO Holding tarafindan bastirilan “Zeugma” isimli yayini, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoglu ise annesi Akten Köylüoglu’nun “Kadim Sehir Gaziantep”, “Hayatli Evlerin Mutlu Çocuklari” ve “Küçüklere Masallar” isimli kitaplarini Özdemir’e takdim etti.

Sergi açilisina, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Ögretim Görevlisi Muhammed Aliyev, Gaziantep Ticaret Odasi Güzel Sanatlar Lisesi Resim Ögretmeni Hüseyin Yildirim, Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensuplari Dernegi Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Irfan Karakuzulu, Yönetim Kurulu Üyeleri, akademisyenler ve sanatseverler katildi.

Özdemir’in “Bir At Bir Murat” isimli özgün baski resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 9 Haziran 2023 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasinda gezilebilecek.

Emine Özdemir

Emine Özdemir, 1957 yilinda Amasya’da dogdu. 1980 yilinda Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Egitim Fakültesi’nden mezun oldu. 1989- 1996 yillari arasinda Gaziantep’te görev yapti. Ögretmenlikten 2002 yilinda emekli olan Özdemir’in, resim alaninda sekiz ödülü bulunuyor, pek çok eseri de sergilenmeye deger görülmüstür. Sanatçinin, yurt içinin yani sira Bulgaristan, Brezilya, Yunanistan, Sirbistan, Tunus, Japonya, Çin, Polonya, Finlandiya, Iran, Arnavutluk, Fas, Litvanya, Meksika, Amerika Birlesik Devletleri, Ingiltere, Misir, Lübnan, Macaristan ve daha birçok ülkede eserleri müze ve koleksiyonlarda bulunmaktadir.

Sanatçi, eserlerinde ustaca ve titizlikle olgun renkler kullanarak formlarda estetik bir yapi olusturmaya çalismistir. Uluslararasi Plastik Sanatçilar Dernegi üyesi olan Özdemir, Finlandiya Uluslararasi Sanatçilar Birligi üyesidir. Istanbul Exlibris ve GESAM üyesi olan sanatçi, Uluslararasi Izmir Özgün Baski Teknikleri Platformu baskanligi görevini de yapmaktadir. Evli ve bir çocuk annesi olan sanatçi, Izmir Güzelbahçe’de bulunan atölyesinde çalismalarina devam etmektedir.
Kaynak: İHA