Ege Üniversitesi'ndeki Yogun Bakimda Kanser Hastasi Kadina Cinsel Istismar

Izmir Ege Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesinde görevli bir erkek hemsire, yogun bakimda tedavi gören kanser hastasi kadina cinsel istismarda bulundugu iddiasiyla gözaltina alinip tutuklandi. Istismar görüntüleri hastanenin güvenlik kamerasi tarafindan kaydedilirken, tutuklanan hemsirenin ifadesinde suçlamalari kabul ettigi ve pisman oldugunu söyledigi ögrenildi.

Ege Üniversitesi'ndeki Yogun Bakimda Kanser Hastasi Kadina Cinsel Istismar


Olay 17 Mayis günü Ege Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi Gögüs Hastaliklari Yogun Bakim ünitesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre hastanede görevli saglik bakim çalisani, müdürüne giderek hastanede hemsire olarak çalisan E.K.’nin (29), hastanede tedavi gören kanser hastasi N.C.’ye (61), yogun bakim odasindaki yataginda cinsel saldirida bulundugunu söyledi.

Diger hemsirelerin de görüslerini alan saglik bakim müdürü olayin dogru oldugunu ögrendi ve polis merkezine giderek durumu anlatti. Sikayet üzerine erkek hemsire E.K. polis ekipleri tarafindan gözaltina alindi. Yogun bakimda cinsel istismara ugradigi iddia edilen N.C. ise dün hastanede hayatini kaybetti. Izmir Adli Tip Kurumu morgunda otopsi yapilan hastanin cenazesi ise, bugün ailesine teslim edildi ve Buca ilçesinde topraga verildi.



Kamera görüntüleri incelemede

Olayla ilgili hastanenin güvenlik kamerasi kayitlari ise incelenmek üzere Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügüne götürüldü. Kamera görüntüleri ile ilgili polis merkezi tarafindan hazirlanan tutanakta ise; 20 dakikalik görüntü kaydinda, hemsire E.K.’nin baygin halde bulunan hasta N.C.’nin yanina gelerek ilaç verdigi anlar, E.K.’nin hastanin sol tarafina geçerek kendisine dogru çekmesi, daha sonra tekrar ilaç vermesi ve cinsel istismarda bulundugu anlarin yer aldigi belirtildi.

Igrenç ifade: ’Yapamadim, sadece tesebbüs ettim’

Yogun bakimdaki hastasina cinsel istismarla suçlanan E.K.’nin ise ifadesinde suçlamalari kabul ettigi ögrenildi. E.K.’nin yogun bakimdaki yatmakta olan N.C.’ye cinsel istismar tesebbüsünde bulundugunu, hastanin bilincinin kapali oldugu için olayin tesebbüste kaldigini ve pisman oldugunu söyledigi ögrenildi.

Yatagin üzerindeyken baska hemsireye yakalanmis

Olay aninda E.K.’yi gördügü ögrenilen E.E. adli hemsirenin polisteki ifadesinde, ’Saat 03.30 siralarinda E.K.’nin yogun bakim odasinda yatakta bulunan N.C.’nin yataginin üzerinde oldugunu gördügünü, dizlerinin üzerine çökmüs vaziyette gördügünü ve olayi da diger arkadaslarina anlattigini söyledigi ögrenildi. E.E.’nin ayrica cinsel istismarla suçlanan hemsire E.K.’nin kendisini gördügünü, daha sonra da durumu sorumlu hemsireye anlattigini söyledigi öne sürüldü.

Tutuklandi

Polis merkezindeki islemlerin ardindan Asayis Sube Müdürlügü Ahlak Büro Amirligine götürülen E.K., buradaki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Hemsire E.K., çikarildigi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. Konuyla ilgili Ege Üniversitesi Hastanesi yönetimi tarafindan, yogun bakim hastasina yönelik cinsel istismarda bulundugu iddiasi ile gözaltina alinan E.K. hakkinda dekanlik tarafindan disiplin sorusturmasi baslatildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA