Gazipasa'da Dere Tasti, Domates Serasi Sular Altinda Kaldi

Antalya’nin Gazipasa ilçesinde etkili olan saganak yagis nedeniyle dere tasti, domates seralari sular altinda kaldi.

Gazipasa'da Dere Tasti, Domates Serasi Sular Altinda Kaldi
Gazipasa’da dün aksam saatlerinde etkisini gösteren dolu ve saganak yagis, ilçede araliklarla siddetini arttirdi. Ögle saatlerinde etkili olan saganak yagis yedeniyle Gazipasa’ya bagli Beyrebucak Mahallesi’nde Ali Sanli’ya ait 1 buçuk dönümlük domates serasi dere yatagindan tasan sulara teslim oldu. 2 buçuk dönümlük 2 ayri serada ekili olan toplamda 5 bin adet domates fidani ile serada bulunan fasulye ve biber fidanlari zarar gördü.

Sera sahibi Ali Sanli, durumu jandarma, Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ile Gazipasa Ziraat Odasi’na bildirdi. Bölgeye gelen ekipler hasar tespit çalismasi yapti.

Ali Sanli’nin esi Fatma Sanli, "Burada karayollarina ait suyun aktigi bir dere vardi. Dere yatagi degistirildigi için camekanim zarar gördü. Ürünlerimin hepsi ziyan oldu. Toplamda 5 bin adet domates fidanim sular altinda kaldi. Yetkililerden yardim istiyorum” dedi.

Gazipasa Ziraat Odasi Baskani Yusuf Çelik ise, üreticiye geçmis olsun dileklerini ileterek, "Bazi kisilerin dere yataklarini degistirmesi, yagislarinda fazla gelmesinden dolayi su baskinlari yasaniyor. Maliyetleri düsündügümüz zaman bayagi bir zarar var. Dere yataklarinin çikarilmasi lazim. Dere yataklarini degistirmememiz gerekiyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA