Emet'te Ceviz Dere Zaferi'nin 101. Yil Dönümü Anma Programi

Kütahya’nin Emet ilçesinde Ceviz Dere Zaferi’nin 101. yil dönümü nedeniyle Ceviz Dere Sehitleri Aniti önünde anma program düzenlendi.

Emet'te Ceviz Dere Zaferi'nin 101. Yil Dönümü Anma Programi


Ilçeye bagli Günlüce köyü Ceviz Dere mevkiinde bulunan Ceviz Dere Sehitleri Aniti önünde düzenlenen anma programina Kaymakam Hasan Çiçek, Emet Belediye Baskani Hüseyin Dogan, Ilçe Jandarma Komutani Neset Öztürk, Ilçe Emniyet Müdür vekili Ayhan Istik, Emet Ceviz Dere Arastirma Dernegi Baskani Ali Duyan, daire amirleri, sivil Toplum Kurulusu Temsilcileri, Oda Baskanlari ve gaziler katildi.



Program Ceviz Dere Sehitleri Aniti’na Ilçe Kaymakami Hasan Çiçek, Emet Belediye Baskani Hüseyin Dogan ve Emet Ceviz Dere Arastirma Dernegi Baskani Ali Duyan tarafindan çelenk sunumu ile basladi.

Çelenk koyma töreninden sonra basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere tüm sehitlerin anisina 1 dakikalik saygi durusunda bulunuldu, akabinde Istiklal Marsi okundu ve ayni anda Ilçe Jandarma Komutanliginda görevli bir personel tarafindan Türk bayragi göndere çekildi.

Günün anlam ve önemini belirten konusmayi Emet Ceviz Dere Arastirma Dernegi Baskani Ali Duyan yapti. Duyan konusmasinda, Degirmisaz olayini, Emet Hükümet Konagi baskinini, Dr. Fazil Dogan’in ve Porsuk Ahmet’in yaptigi fedakarliklari, zor sartlar altinda kazanilan Ceviz Dere Zaferi’ni detayli olarak anlatti.

Programin son bölümünde Sehitlikte bulunan temsili sehit kabirleri basinda Kur’an-i Kerim okunup, Ilçe Müftüsü Ismail Çinar tarafindan dua yapildi.
Kaynak: İHA