Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Gençlerimiz Kalplerini Kur'an-I Kerim'in Nuruyla Nurlandiracak'

Kur’an-i Kerim kursu temel atma töreni için Kirklareli’ne gelen Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, “Yavrularimiz Kur’an-i Kerim’in nuru ile hem kendi kalplerini nurlandiracak, hem de çevrelerini aydinlatacaklar” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Gençlerimiz Kalplerini Kur'an-I Kerim'in Nuruyla Nurlandiracak'
Kirklareli’nin Üsküp beldesinde insasina baslanan Yatili Erkek Kur’an Kursu ve Gençlik Merkezi’nin temel atma törenine katilmak için beldeye gelen Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, "Üsküp denilince aklina ilim, irfan ve alimlerin geliyor. Yatili Erkek Kur’an Kursu ve Gençlik Merkezinde, irfan merkezinde, Kur’an kursunda yavrularimiz, gençlerimiz, Kur’an-i Kerim’in nuruyla hem kendi kalplerini, gönüllerini nurlandiracak hem de etraflarini aydinlatacak. Temeli atilan merkezimizde temeli aydinliga dayanan gençlerimiz yetisecek. Ihtiyaç odakli Kur’an kurslari açiyoruz diyoruz. Böyle genis bir tanimlama yaptik. Çünkü 7’den 70’e hatta 7’den önce de 70’ten sonra da bütün kardeslerimizin, bütün insanlarimizin Kur’an ile ilgili egitimlerinde onlarin yaninda olalim istiyoruz. Bunun için Diyanet Isleri Baskanligimiza bagli 2 binden fazla yatili, 30 bin civarinda da gündüz kurslarimiz var. Hafizlik Kur’an kurslarimizda su an itibariyla 80 bin civarinda gencimiz egitim almaktadir. Ihtiyaç odakli Kur’an kurslarimizda zaman zaman 1 milyona yakin, bazi yillarda 1 milyonu askin ögrencimiz ders almaktadir. 35 bin kadar Kur’an kursu ögreticimiz ve camilerimizde 100 bin kadar imamimiz, müezzinimiz, insanimiza hangi yastan olursa olsun egitim vermenin gayreti içerisindeyiz. Bizim din gönüllülerimiz ister görevli olsun ister emekli olsun, din gönüllülügü son nefese kadar devam edecektir. Hepimizin ortak ismi hocaliktir" diye konustu.

Temel atma törenine katilan Kirklareli Valisi Birol Ekici, AK Parti Kirklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Üsküp Belediye Baskani Hüseyin Kasap ile Kirklareli Müftüsü Yusuf Evis’in konusmalarinin ardindan dualar okunarak Kur’an Kursu ve Gençlik Merkezi’nin temeli atildi.

Erbas, daha sonra Hizirbey camisinde cuma namazi kildirdi. Namaz öncesi Erbas, hutbede, is ahlakinin çalisma hayatini kapsayan bir deger oldugunu ifade etti.

Kaynak: İHA