Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Her Eser Milletin Refahi Için Konmus Bir Tugla'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Milletimiz her hizmetin gelecegi için konmus bir tugla oldugunu biliyor. Milletimiz yaptigimiz her yatirimin, hayata geçirdigimiz her eserin onun güvenligi, refahi için konmus bir tugla oldugunu biliyor. Kendi dogalgazimiza kavustuk. Kendi ihtiyacimizi görecek kadar petrole kavusacagimiz günleri de çok uzak olmayan bir tarihte insallah hep birlikte görecegiz” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Her Eser Milletin Refahi Için Konmus Bir Tugla'


Kentte 2016’da temeli atilan, çesitli gerekçelerle yapimi bir süre aksayan ve ardindan insasi Ulastirma ve Altyapi Bakanligina devredilen Türkiye’nin en uzun 4. köprüsü olan Adana 15 Temmuz Sehitler Köprüsü törenle hizmete açildi. Törene Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailioglu, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Adana Valisi Süleyman Elban, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, milletvekilleri ve vatandaslar katilirken Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in video konferans yöntemiyle törene katildi.

Seyhan Nehri üzerinde 1669 metre uzunluga sahip köprü, merkez Seyhan ve Yüregir ilçelerini birbirine baglayip kentin trafik yükünü rahatlatacak.

“Eser ve hizmet firtinamiz devam edecek”

Açilista konusan Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, “1700 metre uzunluguyla Türkiye’nin en uzun 4. köprüsü olan ‘Adana 15 Temmuz Sehitler Köprüsü’nü hizmete aliyoruz. Ülkemizin en önemli projelerinden birini hayata geçiriyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye’nin altyapisini da insa ediyoruz. Çarsamba günü ülkemizin en önemli projelerinden biri olan Ankara-Sivas hizli tren hattimizi açmistik. Dün milli elektrikli trenimizde yolculugu isletmeye basladik. Bugün de Seyhan Nehri üzerinde, gerdanlik gibi parlayan Akdeniz’in incisi güzel Adana’mizi dev bir esere kavusturuyoruz. Adana 15 Temmuz Sehitler Köprüsü’nü hizmete açmanin heyecanini bütün Adanalilarla birlikte yasiyoruz. Eser ve hizmet firtinamiz devam edecek. 3 Mayis’ta yine Cumhurbaskanimizin liderliginizde Trabzon’da yeni Zigana Tüneli’mizi hep birlikte açacagiz. Nice dev hizmet ve eser açilmak üzere sirasini bekliyor olacak. Bizim için durmak yok. Türkiye’ye ulastirma alaninda çag atlatan nice develere imza atmaya devam edecegiz. Yeni hayaller kurmak ve milletimiz için çalismaktan asla vazgeçmeyecegiz. Adana, tarimsal ve sanayi üretimiyle bölge ve ülke ekonomisine önemli katkilar saglamaktadir. Hizla büyüyen sehir nüfusunun iki milyonu asmis olmasi ve araç sahipligi de önemli derecede artmistir” ifadelerini kullandi.

“Adana’nin iki yakasi biraya gelmistir”

Cumhurbaskanligi Külliyesi’nden canli baglanti açilisa katilan MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, “Türkiye’de hizmet bütünlügünün önemli parçasi olan 15 Temmuz Sehitler Köprüsü Adana’nin iki yakasi biraya gelmistir. Kültürel bag kuvvetlenmistir. Ticari hayat canlanmistir. Dogu-Bati arasinda önemli bir bag kurulmustur. Bu da ülkemizin birlestirici, bütünlestirici bir özelligine çok yüksek bir katki saglamaktadir. Adana’nin iki yarasi bir araya geldi, Türkiye’nin iki yarasi da bir araya gelecektir insallah” dedi.



“650 bin yeni konutla sehirlerimizi bir yil içinde ayaga kaldiracagiz”

Cumhurbaskanligi Külliyesi’nden Adana 15 Temmuz Sehitler Köprüsü Açilis Töreni’ne canli baglanti ile katilan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, depremden etkilenen illerdeki konutlari 1 yil içerisinde teslim edeceklerini söyleyerek, “Depremden etkilenen diger sehirlerimizle birlikte Adana’mizin yaralarini sarmak için gece gündüz çalisiyoruz. 650 bin yeni konutla deprem bölgesindeki sehirlerimizi bir yil içinde ayaga kaldiracagiz. Bugün Türkiye’nin bereketli topraklari Adana’da yeni bir eser daha kazandirmanin sevinciyle bir aradayiz. Türkiye gibi Adana büyüdükçe ulasim basta olmak üzere yeni ihtiyaçlar ortaya çikiyor. Adana çevreyolu adeta sehir içi yolu haline geldi. Hükümet olarak bugüne kadar sehrin trafik yükünü azaltacak pek çok yatirimi hayata geçirdik. Köprümüz siradan ulasim eseri olmanin ötesinde özelliklere sahip. Uzunlugu bin 700 metre olan, 27 tabliyeden olusan 6 seritli köprüde 2 hatli demiryolu da yer aliyor. Köprüden 35 bin aracin kullandigi Seyhan Baraji kret yolu üzerindeki yogunlugu kaldiriyoruz. Yaklasik 2,3 milyar liralik yatirim olan proje Adana ve ülkemize yakit ve vakitten yilda 286 milyon lira tasarruf ettirecek karbon salinimini da 4 bin tondan fazla azaltacaktir. Hizli tren hatti ve Çukurova Havalimani olmak üzere insasi süren ulastirma yatirimlariyla Adana’mizi gelistirmeyi sürdürecegiz” ifadelerini kullandi.

“Milletimiz geçmiste yasadigi geri kalmislik, terör, kargasa, zulüm dillerinden bikmisti”

21 yil boyunca Türkiye’de sadece eser ve hizmet siyaseti yapmadiklarini aktaran Erdogan, “21 yildir bu ülkede sadece eser ve hizmet siyaseti yapmadik. Çünkü milletimiz geçmiste yasadigi geri kalmislik, terör, kargasa, zulüm dillerinden bikmisti. Ülkemizin asirlik demokrasi ve kalkinma eksiklerini tamam derken bir yandan da birligimizi, beraberligimizi, kardesligimizi güçlendirmenin mücadelesini verdik. Türkiye’nin en zengin sosyolojisine sahip sehirlerinin basinda gelen Adana, kardesligin kiymetini çok iyi bilir. Tüm Türkiye yüzyilin esigindeki ülkemizin her sehri gibi Adana’da artik etnik ve mezhebi ayrimciliklardan uzak bir sekilde tüm vaktini ve enerjisini güvenli, huzurlu, müreffeh gelecegi için harcamak istiyor. Sanayinin, ticaretin, tarimin enerjinin sehri Adana’nin üretimiyle, alin teriyle, dayanismasiyla, Türkiye yüzyilinin hak ettigi yeri almak hakkidir. Biz yaptigimiz her yatirimla, kazandirdigimiz her eserle getirdigimiz her hizmetle Adana’ya iste bu hakkini teslim etmenin gayreti içindeyiz. ‘Allah’ina kurban Adana’ derken sehrimizin iste bu ortak hayalini haykiriyoruz” seklinde konustu.



“Milletimizin asirlik hayallerini gerçege dönüstürecek sahlanisin temellerini atiyoruz”

Türkiye’nin dünyanin en büyük 10 ekonomisi haline getirmek için çalistiklarini anlatan Cumhurbaskani Erdogan, sunlari söyledi: “Türkiye’yi dünyanin en büyük 10 ekonomisi haline getirme hedefimize ancak Adana’nin destegiyle ulasabiliriz. Adana yürüyecek ki Türkiye yürüsün. Adana üretecek ki Türkiye üretsin. Adana güçlenecek ki Türkiye güçlensin. Ülkemizin her bir sehri de ayni hissiyatla ve gayretle Türkiye yüzyili vizyonuna kilitlenecek ki hedefimize varabilelim. Bu sebeple biz sadece yol yapmiyoruz. Köprü kurmuyoruz. Tünel açmiyoruz. Baraj, sulama tesisi insa etmiyoruz. Ayni sekilde biz sadece okul açmiyoruz. Hastane insa etmiyoruz. Güvenligimizi, sinirlarimizin ötesinden baslatmiyoruz. Yine biz sadece fabrika açmiyoruz. Otomobil, uçak, gemi, tank, ekipman, konut üretmiyoruz. Biz bütün bunlarla milletimizin asirlik hayallerini gerçege dönüstürecek bir büyük hamlenin, bir büyük sahlanisin temellerini atiyoruz. Birileri varsin, yollari, ‘Köprüleri mi yiyecegiz desin. IHA, SIHA bizi mi doyuracak?’ desin. Milletimiz her hizmetin gelecegi için konmus bir tugla oldugunu biliyor. Milletimiz yaptigimiz her yatirimin, hayata geçirdigimiz her eserin onun güvenligi, refahi için konmus bir tugla oldugunu biliyor. Altyapi olmadan yatirim ve üretim olmayacagini, istihdam çikmayacagini bilen milletimiz 21 yildir bunun için bize hesap hep destek verdi. Cumhuriyetimizin ikinci asrini Türkiye yüzyili haline getirmeyi konusabiliyorsak bu altyapi sayesindedir. Siz dogru olursaniz Allah da önünüzde nice yollar açiyor, nice imkanlar ve firsatlar çikariyoruz.”

“14 Mayis Cumhur Ittifaki’nin milletimizle bütünlestigi zafer tarihi olduguna inaniyorum”

Türkiye’nin kendi ihtiyacina yetecek petrole de kavusacagini aktaran Erdogan, “Kendi dogalgazimiza kavustuk. Kendi ihtiyacimizi görecek kadar petrole kavusacagimiz günleri de çok uzak olmayan bir tarihte insallah hep birlikte görecegiz. Bu anlayisla Türkiye yüzyili için dogru adimlarla hemen simdi diyerek yolumuza devam ediyoruz. 14 Mayis inaniyorum ki Cumhur Ittifaki’nin milletimizle bütünlestigi zafer tarihi olduguna inaniyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri tarafindan kurdele kesimi gerçeklestirilerek köprü hizmete açildi.
Kaynak: İHA