Baskan Yilmaz, 'Havanda Su Dövmüyoruz, Netice Aliyoruz'

‘2022 Yili Faaliyet Raporu’ görüsüldügü Balikesir Büyüksehir Belediye Meclisi’nde konusan Baskan Yücel Yilmaz, “Balikesir’i aldigimiz nokta ile geldigimiz nokta arasinda çok fark var. Havanda su dövmüyoruz, netice aliyoruz” dedi.

Baskan Yilmaz, 'Havanda Su Dövmüyoruz, Netice Aliyoruz'
Balikesir Büyüksehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayi toplantilarinin 2. birlesiminde ‘2022 Yili Faaliyet Raporu’ görüsüldü. Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, 2022 Yili Faaliyet Raporu’nu sundugu konusmasinda “Yapmak isteyip de yapamadigimiz bir sey olmadi. Hizmet belediyeciligi olmazsa olmazimizdi. Odaklandigimiz diger konular ise barisik, ticaret akiskanligi olan, uyumlu bir sehir ve sehrin her anlamda canlanmasiydi. Bununla ilgili 4 yildir çok güzel proje ve yatirimlara imza attik” dedi.

Yüksek tempolu, dolu dolu bir dönem geçirdiklerini ifade eden Baskan Yücel Yilmaz, “Sehrin kadim simgelerinin tamamina sahip çikiyoruz. Zagnos Pasa Meydani ve Seyh Lütfullah Cami Meydani’ni sehrimize kazandirdik. Bu sehrin tarihinde bu zamana kadar görülmemis bir restorasyon hamlesi baslattik. Asirlik camilerimizi, tescilli tarihi yapilarimizi ve çesmelerimizi restore ettik. Kirsal bölgelerimizde çok çalisiyoruz. Topraklarimizda üretilen ürünlerin, katma degeri ile marka degerini yükseltiyoruz. Çiftçilerimizin girdi maliyetlerini düsürecek, insanimizi saglikli gida ile bulusturacak adimlar attik. Balikesir Kuzusu Damiz Merkezi sayimizi 5’e çikardik. Bu sehrin çöpünü sorun olmaktan çikardik, il genelindeki vahsi depolama sahalarimizi kapatarak dogaya kazandirdik. Çevre ve sifir atik politikalarimizla dünyaya ilham olduk. Bunun neticesinde; dünya ile entegre yönetim anlayisimiz, kurdugumuz güzel iliskiler sayesinde Dünya Habitat Günü’ne Balikesir olarak ev sahipligi yaptik. Bu büyük bir olay. Sehrimizde yasam kalitesini ve konforu artiriyoruz. Sahil seridimizi sil bastan tasarliyor, ilçelerimizdeki otogarlari birer birer yeniliyoruz. 2022, sehrimizin gelecegini yakindan ilgilendiren çalismalara imza attigimiz bir yil oldu. Bu yil da yolumuza ayni azimle devam edecegiz. Bir vizyon ortaya koyduk; milli degerleriyle öne çikan, bereketin ve bollugun sehrin dört bir yanina yayildigi, Dünya sehri Balikesir” açiklamasinda bulundu.

Tüm planlamalarin, hayata geçirilen yatirimlarin altinda akil ve titiz bir planlama oldugunu vurgulayan Baskan Yücel Yilmaz, “Balikesir’in her kurusu degerli ve bize emanet. Disiplinli bütçe yönetimi sayesinde; Büyüksehir Belediyesi, sürdürülebilir isleri kendi kabiliyeti ve öz kaynaklariyla yapar hale geldi. Öz malimiza döndük. Islerimizde hiçbir aksama yok, her alanda variz. Taahhüt ettigi her seyi gerçeklestiren bir belediyeyiz. Balikesir’i dünyaya tanitmak, sehir markasi olusturmak için sahayi bos birakmiyoruz. Artik uluslararasi camia Balikesir’i taniyor, biliyor. Artik ülkeler degil sehirler yarisiyor. Biz Balikesir olarak çok güçlüyüz. Ben bu sehri çok seviyorum ve dünyaya tanitmak istiyorum. Ekonomik, konfor, huzur ve marka degeri olarak Balikesir’i aldigimiz nokta ile geldigimiz nokta arasinda çok fark var. Havanda su dövmüyoruz, neticede aliyoruz” dedi.

Büyüksehre üstün fedakârlik madalyasi

Bir aydan fazla deprem bölgesinde görev yaptigini belirten Baskan Yücel Yilmaz, “Hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, milletimize bas sagligi diliyorum. Balikesir Büyüksehir Belediyesi olarak haberi aldigimiz andan itibaren seferber olduk. Cumhurbaskanligimiz tarafindan belediyemiz ‘Üstün Fedakarlik madalyasi’ ile ödüllendirildi ” dedi.

Balikesir’in deprem hazirliklarini da anlatan Baskan Yilmaz, sehirdeki yapi stokunu gözden geçirerek yapi envanterini hazirladiklarini, mevcut yapilarin durum tespitlerinin yapildigini ifade etti.

Kentsel dönüsüme acil bir sekilde baslayacaklarini söyleyen Yilmaz, çalismalari kisa süre sonra kamuoyuyla paylasacaklarini kaydetti.

Kaynak: İHA