43 Madencinin Hayatini Kaybettigi TTK Davasinda 4'Üncü Gün

TTK Amasra Müessese Müdürlügünce isletilen maden ocaginda 14 Ekim 2022 tarihinde meydana gelen ve 43 madencinin hayatini kaybetmesiyle sonuçlanan patlamaya iliskin 8’i tutuklu toplam 23 sanigin yargilandigi dava 4’üncü gün de devam etti.



Bartin Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan ve Bartin Agir Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, tutuklu saniklardan Müessese Müdürü Cihat Özdemir, Isletme Müdürü Selçuk Ekmekci, Is Güvenligi ve Egitim Basmühendisi Volkan Soylu ve Basmühendis Mehmet Tural hakkinda 42 kez "olasi kastla öldürme" suçundan 1050 yila kadar, "olasi kastla yaralama" suçundan da 12 yila kadar olmak üzere toplamda 844 yil 16 aydan 1062’ser yila kadar hapsi isteniyor.

Diger 4’ü tutuklu 19 sanigin ise "bilinçli taksirle birden fazla kisinin ölümüne ve yaralanmasina neden olma" suçundan 2 yil 8 aydan 22 yil 6’sar aya kadar hapsi isteniyor. 4’üncü gününde genis güvenlik tedbirleri altinda görülmeye devam edilen davada tutuklu saniklarin savunmalari alinirken, davayi sehit madenci yakinlari da takip ediyor. Davanin 4’üncü günü kartiyelerden sorumlu maden mühendislerinden Levent Aydin’in savunmasi ile basladi.

Tutuklu yargilanan saniklar arasinda yer alan Levent Aydin savunmasinda üzerine atfedilen suçlamalari kabul etmedigini kaydetti.

Aydin’in avukati da yer altinda inceleme yapilamadigini, raporun baskilar sonucu tutuklama yapilmasi için ve yönergeler incelenmeden olusturuldugunu söyledi.

Kaynak: İHA