Thodex'in Kurucusu Faruk Fatih Özer Tutuklama Talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligi'ne Sevk Edildi

Arnavutluk Yüksek Mahkemesi tarafindan Türkiye’ye iadesi onaylanan Thodex’in kurucusu firari Faruk Fatih Özer savciliktaki ifadesinin ardindan tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligi’ne sevk edildi.

Thodex'in Kurucusu Faruk Fatih Özer Tutuklama Talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligi'ne Sevk Edildi
Yaklasik 400 bin kisiye ait milyonlarca dolar degerindeki kripto parayla 20 Nisan 2021’de yurt disina kaçan ve kirmizi bültenle aranan Faruk Fatih Özer, 20 Nisan Persembe günü Istanbul’a getirildi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Özer, yaklasik 1 buçuk saat savcilikta ifade verdi. Özer ardindan tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligi’ne sevk edildi.

Iddianameden

Faruk Fatih Özer’in de aralarinda bulundugu 6’si tutuklu 21 sanik hakkinda "suç islemek amaciyla örgüt kurma ve yönetme", "bilisim sistemleri banka veya kredi kurumlarinin araç olarak kullanilmasi suretiyle dolandiricilik" ve "tacir veya sirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandiricilik ve suçtan kaynaklanan mal varligi degerlerini aklama" suçlarindan 12 bin 164’er yildan 40 bin 564’er yila kadar hapis cezasi isteniyor.
Kaynak: İHA