Thodex'in Kurucusu Faruk Fatih Özer'in Savcilik Ifadesi Ortaya Çikti

Arnavutluk Yüksek Mahkemesi tarafindan Türkiye’ye iadesi onaylanan Thodex’in kurucusu firari Faruk Fatih Özer savciliktaki ifadesinde, “Magdurlarin zararlarini karsilama niyetindeyim” dedi.

Yaklasik 400 bin kisiye ait milyonlarca dolar degerindeki kripto parayla 20 Nisan 2021’de yurt disina kaçan ve kirmizi bültenle aranan Faruk Fatih Özer, 20 Nisan Persembe günü Istanbul’a getirildi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Özer savcilikta ifade verdi.

“Türkiye’deki kripto para borsalarina yenilik katabilecegimi düsündüm”

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer ifadesinde, “Ben 2014 yilinda Gebze’de Inline Teknoloji adi altinda bir yazilim sirketi kurmustum. Bu sirketin faaliyet alant Mobil ve Web Yazilimlarini gelistirmek üzerineydi. Sirketimin faaliyetlerimin devam ettigi süre içerisinde kripto paralara karsi bir ilgim olustu. Global kripto para borsalarinda sahsi hesabim ile kripto para alip satmaya basladim. Bu sirada Türkiye’deki kripto para borsalarina yenilik katabilecegimi düsündüm ve Koineks isimli kripto para borsasini 2017 yilinda Istanbul Sisli de bir ofis kiralayarak kurmustum” dedi.



“Thodex firmasi islem hacmi olarak Türkiye’nin ilk 3 kripto para borsasinda yer almisti”

Özer, “Ayni zamanda Gebze’deki Inline isimli yazilim sirketimdeki faaliyetlerimde devam ediyordu. Koineks isimli firmayi kurduktan sonra ise alima basladim ve 5 kisilik bir çalisan kadrosu ile kripto para faaliyetlerimi sürdürdüm. Bitcoin, Etheryum, Litecoin, Dogecoin ve Ripple isimli coiner olmak üzere 5 coinin alim satim islerine aracilik ettim. 2020 yilinda Global pazarda hizmet verebilmek için kripto borsamizin ismini Thodex olarak degistirdim ve faaliyetlerime Göztepe ilçesinde ofis kiralayarak devam ettim. Sirket faaliyetlerime devam ettigimde sirketin islem hacmi artmaya baslamisti ve bu nedenle ekibimi genislettim. Sirket yazilimi, sosyal medya uzmani, müsteri destek elemani, insan kaynaklari elemani gibi faaliyet gösteren kisiler aldim. Kurmus oldugum Thodex firmasi islem hacmi olarak Türkiye’nin ilk 3 kripto para borsasinda yer almisti. Faaliyetlerine kurumsal bir firma olarak devam etmekteydi” dedi.



“Magdurlarin zararlarini karsilama niyetindeyim”

Savcinin ‘Magdurlarin zararlarini karsilayacak misiniz?’ sorusuna ise Özer, “Simdiye kadar dosyada magdur sifati olan ve Masak tarafindan zararlari tespit edilen kisilere avukatlarim araciligi ile ulastim, bu kisilerin zararlarini karsiladim ve devam eden süreçte de magdurlarin zararlarini karsilama niyetindeyim. Yine ayrintilarin bu süreci hakkinda iddianame tanzim edilen ve yargilamamin devam ettigi Agir Ceza Mahkemesinde, 12 Haziran tarihinde anlatacagim” dedi.



Sorulari 12 Haziran’da cevaplayacagini söyledi

"Sirket faaliyetleri devam etmekteyken neden yurt disina çiktiniz?, MASAK raporunda 52 kilogram fiziki altin almak suretiyle para akladiginiz yönündeki iddialar yönündeki savunmaniz nedir?, magdurlarin parasini soguk cüzdan ile yurt disina çikardiniz mi?, sirketin faaliyeti sirasinda promosyon adi altinda kripto para dagitimi yaptiniz mi?, yurt disi çikisinda yardimda bulunan kisiler oldu mu?" sorularinin sorulmasi üzerine Faruk Fatih Özer, 12 Haziran’da bu sorularin cevabini verecegini söyledi.



Iddianameden

Faruk Fatih Özer’in de aralarinda bulundugu 6’si tutuklu 21 sanik hakkinda "suç islemek amaciyla örgüt kurma ve yönetme", "bilisim sistemleri banka veya kredi kurumlarinin araç olarak kullanilmasi suretiyle dolandiricilik" ve "tacir veya sirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandiricilik ve suçtan kaynaklanan mal varligi degerlerini aklama" suçlarindan 12 bin 164’er yildan 40 bin 564’er yila kadar hapis cezasi isteniyor.
Kaynak: İHA