Sindirgi'da 23 Nisan Cosku Ile Kutlandi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami Sindirgi ilçesinde de cosku ile kutlandi. Sindirgi’da bu yil resmi kutlama töreni Yüregil kirsal mahallesinde gerçeklesti.

Sindirgi'da 23 Nisan Cosku Ile Kutlandi
Bütün mahalle halki kutlama töreninde bir araya geldi. Ögrencilerin birbirinden güzel gösterilerinin yani sira çesitli yarismalar da gerçeklestirildi.

En çok ilgi gören yarisma ise “ Yöresel Dingil Yarislari “ oldu. Program sonrasinda tahta arabalarla dingil yarismasi gerçeklestirildi.

Program öncesinde Yüregil Ilk ve Orta Okulu ögrencilerinin geri dönüsüm atölyelerinde ürettigi ürünler, yöre halki tarafindan getirilen yöresel yemekler ve ürünler ile birlikte depremzedeler için düzenlendi.

Kutlama programina ilçe kaymakami Zafer Oktay, Sindirgi belediye baskani Ekrem Yavas, protokol üyeleri, ögrenci ve vatandaslar katildi.

Program sonunda yarismalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Sindirgi Cumhuriyet meydaninda ise belediye folklör ekibinin gösterisi ve sisme oyun parki çocuklarin ilgisini çekti.

Yüregil Orta Okulu ögretmeni Bircan Ayyildiz “ Çocuklarimizla birlikte plastikler ve geri dönüsüm ürünleri ile günlük hayatta kullanabilecegimiz ürünler elde ettik. Bu ürünler ve yöre halkinin ürünlerini de sergide satarak depremzede ailelerimize bagislayacagiz. Çocuklarimiz yaparken çok keyif aldi, eglendi. Biz de mutlu olduk” dedi.

Kaynak: İHA