Kusadasi'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayrami Coskuyla Kutlandi

Kusadasi’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, coskuyla kutlandi. Sabah Atatürk büstüne çelenk sunulmasiyla baslayan programda, ögrencilerin Özer Türk Stadi’nda sergiledikleri birbirinden renkli gösteriler, büyük begeni aldi.

Kusadasi'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayrami Coskuyla Kutlandi


Kusadasi’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalari, saat 09.00’da sahilde bulunan Atatürk Bulvarinda Ilçe Milli Egitim Müdürü Ibrahim Ataman’in çelenk sunmasiyla basladi.

Ardindan Özer Türk Stadi’nda devam eden törene Kusadasi Kaymakami Sadettin Yücel, Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, Kusadasi Cumhuriyet Bassavcisi Cem Koray Eryilmaz, Kusadasi Ilçe Milli Egitim Müdürü Ibrahim Ataman, Ilçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, belediye baskan yardimcilari, belediye meclis üyeleri, kentte görev yapan idari ve mülki amirler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ile çok sayida vatandas katildi.



Özer Türk Stadi’ndaki programda, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Kusadasi Kaymakami Sadettin Yücel ve Belediye Baskani Ömer Günel kent genelindeki okullardan gelerek törene katilan ögrencilerin bayramini kutladi. Ögrenciler ile okullarin sergiledigi halk oyunlari ve çesitli gösteriler, protokol üyeleri ve stadi dolduran vatandaslar tarafindan ayakta alkislandi. Günün anlam ve önemine iliskin okunan siirlerden sonra, Il Milli Egitim Müdürlügü’nün düzenledigi siir, kompozisyon ve resim yarismasinda basarili olan ögrencilere Kaymakam Sadettin Yücel, Belediye Baskani Ömer Günel ve Kusadasi Cumhuriyet Bassavcisi Cem Koray Eryilmaz tarafindan çesitli hediyeler verildi.



Törende konusan Ilçe Milli Egitim Müdürü Ibrahim Ataman, “Bugün çocuklarimiz iki bayrami birden kutlamanin sevincini yasiyor. Cumhuriyet günesinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdigi gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami hepimize kutlu olsun. Çocuklarimiza bu sevinci ve gururu armagan eden Basögretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘ü, tüm sehit ve kahraman gazilerimizi minnet ve sükranla aniyorum” dedi.



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinliklerinde koltugu çocuklara birakma gelenegi yine bozulmadi. Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, özel bir okulun 3’üncü sinif ögrencisi Ilgin Akinci’yi makaminda misafir etti. Makam koltugunu sembolik olarak Küçük Ilgin’a devreden Baskan Ömer Günel, bir talimati olup olmadigini sordu. Ilgin, telefonla Kusadasi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügünü arayarak, Kusadasi’nda bulunan okullarin bahçelerine çocuk parki yapilmasi talimatini verdi.

Kutlama etkinlikleri, bugün Kusadasi Belediyesi tarafindan Ismail Cem Dostluk ve Baris Meydani’nda, düzenlenen ‘Mutlu Çocuklar Karnavali ile sürecek. Saat 19.00’da ise Kismet Otel Kavsagi’ndan baslayacak bir kortej yürüyüsü gerçeklesecek. Kutlama programi, saat 20.00’de Ismail Cem Dostluk ve Baris Meydani’nda mini disko, bubble sov, çocuk tiyatrosu ve mutlu çocuklar konserinin yer alacagi etkinlikle son bulacak.
Kaynak: İHA