Kartalli Çocuklar '23 Nisan' Coskusunu Doyasiya Yasadi

Kartal’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami coskuyla kutlandi. Kartal Belediyesi tarafindan düzenlenen etkinliklerde, minikler; mahalle senliklerinden oyun atölyelerine kadar bir dizi kutlama programiyla bayram coskusunu doyasiya yasadi.

Kartalli Çocuklar '23 Nisan' Coskusunu Doyasiya Yasadi
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 103’üncü yil dönümü kutlamalari, Kartal’daki Atatürk Aniti’na çelenk sunma töreni ile basladi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayrami kutlamalari çerçevesinde Kartal Meydani’nda düzenlenen Atatürk Aniti’na çelenk sunma törenine; Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, Kartal Ilçe Milli Egitim Müdürü Harun Tüysüz, mülki idare amirlerinin yani sira, siyasi partilerin ilçe baskanlari ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileriyle vatandaslar katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan, tören çelenk sunumu ile devam etti.

Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, çelenk töreninin ardindan ilkokulu okudugu Ergenekon Ibrahim Sakir Ilkokulu ögrencileriyle bulustu. Kartal Kaymakami Abdullah Demir’in de katildigi 23 Nisan gösterileri gelenler tarafindan ilgiyle izlendi. Kendi okudugu okulda çocuklarla bir araya gelen Baskan Yüksel, duygusal anlar yasadi, çocuklarin sergiledigi gösterileri izledi. Baskan Gökhan Yüksel, gösterilerin ardindan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami konulu resim yarismasinda 1. olan Ege Sanayi Ilkokulu ögrencisi Ecem Vural’a plaket takdim ederek basarilarinin devamini diledi.

Baskan Yüksel, koltugunu depremzede çocuga devretti

Günün sürpriz etkinligi, Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel’in Malatyali bir depremzede olan ve depremin ardindan ailesi ile beraber Kartal’a yerlesen ilkokul 4’üncü sinif ögrencisi Miraç Ürkmez’e koltugunu devir etmesi oldu. Minik Miraç, devir teslim esnasinda heyecan dolu anlar yasadi. Yasadigi heyecani belirterek, Kartal’da olmaktan dolayi mutlu oldugunu ifade etti.

Baskan Gökhan Yüksel, minik Miraç’a Kartal’in sembolü olan bir heykelcik takdim etti. Makam devrinin ardindan iki baskan sohbet ederek, çocuklarin istek ve taleplerini konustu.



Yüzlerce Kartalli, kortej yürüyüsü ve meydandaki kutlamalarda bulustu

Kartal’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayrami kutlamalari çerçevesinde Kartal Meydani ve mahallelerde de etkinlikler düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk çocuklarina armagan ettigi bu özel günde Kartalli çocuklar doyasiya eglendi.

Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, Kartal Neyzen Tevfik Meydani’ndan baslayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kortej yürüyüsüne katilarak çocuklarin bu özel gününü kutladi. Çocuklarin ve vatandaslarin katilimiyla gerçeklestirilen kortej yürüyüsü Kartal Meydani’nda etkinlikler ve atölyeler ile devam etti. Kartal Meydani’nda gerçeklesen etkinliklerde; oyun atölyeleri, ikram ve hediyeler, tiyatral gösteriler ile yüzlerce çocuk unutulmaz anlar yasadi.

23 Nisan coskusunu çocuklarla birlikte yasayan Baskan Gökhan Yüksel, “Güzel minik yüreklerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni en içten duygularimizla kutluyoruz. Ne güzel, ne mutlu ki bizlere böyle bir güne sahibiz. Bugün kreslerimizdeki çocuklarimizla beraber hep beraber etkinliklerimizi izleyecegiz. Kartal’in tüm parklarinda da çocuklarimizla bulusmaya devam edecegiz. Kartal Belediyesi olarak, Ata’mizin mirasina sahip çikmaya devam ediyoruz” dedi.



13 ayri noktada bayram kutlamasi

Kartal’da yapilan kutlamalar mahallelerde de gün boyunca devam etti. 23 Nisan Mahalle Senlikleri çerçevesinde 13 ayri yerde etkinlikler, atölye çalismalari ve mahalle senlikleri düzenlendi.

Topselvi Mahallesi-Ibrahim Dogan Parki-Atatürk Parki, Atalar Mahallesi-Mehmet Ali Büklü Parki-Top sahasi, Cevizli Mahallesi-Komsuluk ve Dayanisma Parki, Gümüspinar Mahallesi-Gümüspinar Parki, Soganlik Mahallesi-Soganlik Kültür Merkezi, Ugur Mumcu Mahallesi-Ugur Mumcu Kültür Merkezi, Yakacik Mahallesi-Yakacik Kültür Merkezi-Bayram Demirkol Parki, Atalar Mahallesi, Soganlik Orta Mahalle- Naim Süleymanoglu Parki, Cumhuriyet Mahallesi-Cumhuriyet Parki’nda yapilan etkinliklerde çocuklar gün boyu kendilerine armagan edilen bayrami doyasiya kutladi.

Depremzede çocuklarin mutlu günü

Günün diger bir etkinligi ise, depremin vurdugu bölgelerden Kartal’a yerlesen çocuklara yönelik bir etkinlik oldu. Depremzede çocuklar, Kartal Belediyesi tarafindan hizmete sokulan Trafik Egitim Parki’nda trafik egitimi aldi. Minikler, aileleri ile birlikte hem trafik egitimi alirken hem de eglence dolu anlar yasadi. Depremzede çocuklarin aileleri ile beraber yasadiklari mutluluk, görülmeye degerdi.
Kaynak: İHA