Bakan Kurum 'Çevre Ve Çocuk Senligi'nde Çocuklarla Bulustu

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami çerçevesinde Sultanbeyli Sultan Korusu’nda düzenlenen “Çevre ve Çocuk Senligi” etkinliginde çocuklarla bulustu. Bakan Kurum, "Sizler, bizim en kiymetli varligimizsiniz, umudumuzsunuz, sizler bizim teminatimizsiniz. Sizlerin güven ve huzur ikliminde büyümesi gelecegimizin teminatidir" dedi.

Bakan Kurum 'Çevre Ve Çocuk Senligi'nde Çocuklarla Bulustu
Bakan Kurum, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami çerçevesinde Sultanbeyli Sultan Korusu’nda düzenlenen “Çevre ve Çocuk Senligi” etkinligini katildi.

Kurum’a Sultanbeyli Belediye Baskani Hüseyin Keskin eslik etti. "Çevre ve Çocuk Senligi" etkinliginde çocuklarla tek tek ilgilenerek hatira fotografi çektiren Bakan Murat Kurum, çocuklara hediye dagitmasinin ardindan Cahit Zarifoglu Doga Kitaplari Kütüphanesi’ni ziyaret etti.

“Sizlere daha fazla yesil alan olsun diye projelerimizi arttiracagiz”

Etkinlikte konusma yapan Bakan Kurum, "Bugün, 23 Nisan, Gazi Mustafa Kemal’in bütün dünya çocuklarina armagan ettigi bayramdir. Kiymetli yavrularim, bayraminiz kutlu olsun. Sizler, bizim en kiymetli varligimizsiniz, umudumuzsunuz, sizler bizim teminatimizsiniz. Sizlerin güven ve huzur ikliminde büyümesi gelecegimizin teminatidir. Bunun için sizlere daha güzel sehirler, güzel bahçeler sunmak istiyoruz. Sehirlerimizin en kiymetli yerlerini; agaçlarla, kuslarla, çiçeklerle dost olarak büyümeniz için millet bahçesi haline getiriyoruz. Sifir Atik ile, atiklarimizi dönüstürüyoruz, tasarrufu bir aliskanlik haline getiriyoruz. Sifir atik ile birlikte daha iyi bir gelecek sunacagiz. Sayin Cumhurbaskani’miz müjdelediler, “Yarisi Bizden Kampanyasi” dediler. Bununla birlikte Istanbul’umuzu depreme hazirliyoruz. Istanbul’da 18 milyon metre kare büyüklügünde 48 tanesi yapiliyor. Sizlere daha fazla yesil alan olsun diye projelerimizin sayisini arttiracagiz. Her birinizin sahip oldugumuz tüm bu güzellikleri koruyacaginiza ben yürekten inaniyorum. Biz de size daha iyi bir gelecek için gece gündüz çalisma sözü veriyoruz" dedi.



“Çocuklarimizi, sevgi dolu yetistirmek hepimizin insanlik görevidir”

Bakan Kurum, "Buradan anne babalara da seslenmek istiyorum. Dogayla iç içe büyüyen bir nesil yetisiyor. Artik bundan sonra daha dikkatli olmak zorundasiniz. Çocuklarimizi, sevgi dolu yetistirmek hepimizin insanlik görevidir. Sifir Atigi bir yasam tarzi haline getirirsek çocuklarimiza mavisiyle, yesiliyle çok daha güzel bir dünya birakabiliriz" ifadelerini kullandi.

Etkinlikte konusan Sultanbeyli Belediye Baskani Hüseyin Keskin, "Bugün 23 Nisan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kurulusunun 103. Yil dönümü, bagimsizligimizin sembolünü kutlarken ayni zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafindan dünyada ilk olarak çocuk bayrami ilan edilmistir. Bu vesile ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nizi tebrik ediyorum. Cumhurbaskani’miz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde ve kiymetli bakanimizin destekleriyle daha güzel bir ülke birakmak için gece gündüz çalisiyoruz. Burada bulundugumuz mekan Sultan Korusu’nu da kiymetli halkimiza açmistik. Önümüzdeki persembe günü kiymetli bakanimizin destekleriyle millet bahçemizin de açilisini gerçeklestirecegi" seklinde konustu.

Kaynak: İHA