23 Nisan Atasehir'de Coskuyla Kutlandi

Atasehir Atapark’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami coskuyla kutlandi.

23 Nisan Atasehir'de Coskuyla Kutlandi
Cumhuriyet’in temellerinin atildigi, milli egemenligin ilan edildigi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin 103’üncü yil dönümü Atasehir’de düzenlenen çesitli etkinliklerle kutlandi. Atasehir Cumhuriyet Meydani’nda yer alan Atatürk Aniti’na çelenk sunma töreniyle baslayan 23 Nisan coskusu, gün boyu artarak devam etti. Atasehir Belediyesi tarafindan Atapark’ta düzenlenen birbirinden eglenceli atölyeler, animasyonlar, panayir eglenceleri ve yarismalar, çocuklar için bu anlamli günün senlik havasinda geçmesini sagladi.

Çocuklar kutlamalarda doyasiya eglendi

Senlige katilarak çocuklarin bayram sevincini onlarla beraber yasayan Atasehir Belediyesi Baskani Battal Ilgezdi, çocuklara doyasiya eglendikleri bir bayram yasatmak istediklerini dile getirdi. Çocuklarin donanimli ve egitimli bireyler olarak yetismesi kadar, onlarin mutlu bir çocukluk geçirmelerini de önemsediklerini vurgulayan Baskan Battal Ilgezdi sunlari söyledi:

“Çocuklarimiza, gençlerimize inaniyoruz. Onlarin hayalleri, inanç ve cesaretiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek yasayacagini biliyoruz. Tüm çocuklarimizin ve dünya çocuklarinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutluyor, basta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlügü ve bagimsizligimiz için canlarini feda etmis tüm sehitlerimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyorum.”

Sölen alanindaki; Hacivat Karagöz oyunu, sürpriz yarismalar, karnaval oyunlari, Bubble Show, jonglör, palyaço ve maskot gösterileri ile sisme oyun parkurlari çocuklara nese dolu anlar yasatti. Ayrica Atasehir Belediyesi Tiyatro Toplulugu’nun hazirladigi “Puki Parkta” isimli kukla oyunu ve Atasehir Belediyesi Çocuk Halk Danslari Toplulugu’nun Çocuk Bayramina özel hazirladigi gösteri de çocuklara sunuldu. 23 Nisan sölenine yogun ilgi gösteren aileler de, güzel hava esliginde bayramin tadini çikaran çocuklarinin mutluluklarina ortak oldular.

Gün boyunca devam eden etkinliklerde çocuklar doyasiya eglendi. Çocuklar ise, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramimiz kutlu olsun. Çok eglenceli bir gün geçiriyoruz" dedi.

Kaynak: İHA