Silah Kaçakçiliginda Kizini Da Kullanan Babaya Operasyon Açiklamasi 30 Adet Tabanca Ele Geçirildi

Adana polisinin yaptigi çalismada silah kaçakçiligi yapana babaya operasyona düzenlendi, tabancalari teslim almaya gelen kizi ile yegeni de yakalandi. Baba, kizi ve yegeninin gözaltina alindigi operasyonda 5 adet ruhsatsiz silah ile 25 adet kuru sikidan dönüstürülmüs tabanca ele geçirildi.

Silah Kaçakçiliginda Kizini Da Kullanan Babaya Operasyon Açiklamasi 30 Adet Tabanca Ele Geçirildi
Alinan bilgiye göre, Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, kentte silah ve mühimmat kaçakçiligi yaptigi belirlenen Halis Y.’yi (42), teknik ve fiziki takibe aldi. Ekipler, Halis Y.’nin sehir disindan getirttigi kuru sikidan dönüstürülmüs tabancalari, kentte sattigini belirledi. Ekiplerin çalismasinda süphelinin kizi Büsra Y. (21) ile yegeni Mazlum Y’nin (28) gönderilen silahlari teslim almak için Adana Merkez Otogari’na gittigini tespit etti. Otogara giden ekipler, bir otobüsten aldiklari koli ile birlikte 2 süpheliyi de gözaltina aldi. Açilan kolinin içerisinde 25 ruhsatsiz tabanca ele geçirildi.

Silahlarin ele geçirilmesiyle polis, Halis Y’nin Seyhan ilçesi Barbaros Mahallesi’ndeki evine de operasyon düzenledi.

Operasyonda Halis Y.’de gözaltina alinirken, evde 5 ruhsatsiz tabanca daha ele geçirildi.

Emniyete götürülen süpheliler, ifadelerinin alinmasinin ardindan sevk edildikleri adliyede çikarildiklari nöbetçi mahkemece tutuklandi.
Kaynak: İHA