Paris'te Elektrikli Scooter Kullanimi Için Referandum Düzenlendi

Fransa’nin baskenti Paris’te elektrikli scooterlarin kullaniminin devam etmesi ya da yasaklanmasi için referandum düzenlendi.

Paris'te Elektrikli Scooter Kullanimi Için Referandum Düzenlendi


Fransa’nin baskenti Paris’te 3 farkli özel sirket tarafindan kiralanan elektrikli scooterlar için referandum yapildi. Parisliler, elektrikli scooterlarin yasaklanip yasaklanmamasina iliskin belediyeye ait 20 binaya konulan sandiklarda oy kullanmak için uzun kuyruklar olusturdu. Çok sayida kisi tarafindan pratik bir ulasim araci olarak görülen elektrikli scooterlar, bazi kisiler için ise oldukça tehlikeli araçlar olarak nitelendiriliyor. Belediyeye ait binaya gelerek elektrikli scooterlarin yasaklanmasina iliskin oy kullandigini belirten Martine Bonnaire, "Belediyeler bu konuda halki yeteri kadar bilgilendirmedi. Bu nedenle benim çevremde yasayan yasi ilerlemis ve elektrikli scooterlardan muzdarip birçok kisi referandum yapildigindan haberdar olmadi" dedi.

Yerel saatle 09.00’da baslayan ve 19.00’da sona erecek oy verme isleminin ardindan sonuçlarin 22.00’de açiklanmasi bekleniyor.

Referandum sonucundan sahislara ait olan scooterlar degil, yalnizca kiralama yapan sirketlere ait olan scooterlar etkilenecek.
Kaynak: İHA