Cumhurbaskani Erdogan'dan Kiliçdaroglu'na 'Seccade' Tepkisi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Birileri seccadelerin üzerine ayakkabilariyla basabilir. Çünkü bunlar talimati Pensilvanya’dan aliyorlar, onlara göre mesrudur. Bütün bunlara en güzel cevabi 14 Mayis’ta benim aziz milletim verecek” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan'dan Kiliçdaroglu'na 'Seccade' Tepkisi


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Bagcilar’da tamamlanan 97 tesisin toplu açilis törenine katildi.

Törende konusan Erdogan “Bugün Cumhur Ittifaki ile birlikte bir yola çiktik. Bu yolculugumuzu inaniyorum ki 14 Mayis’ta sizler çok farkli bir sekilde sahlanisa döndüreceksiniz. 40 gün kaldi. 40 gün içinde birileri seccadeleri üzerine ayakkabilariyla basabilir. Çünkü bunlar talimati Pensilvanya’dan aliyorlar, onlara göre mesrudur. Bütün bunlara en güzel cevabi 14 Mayis’ta benim aziz milletim verecek” ifadelerini kullandi.

Deprem felaketi nedeniyle Ramazan ayinin hüzünlü geçtigini söyleyen Erdogan, “Depremde yitirdigimiz 50 bini askin insanimizin acisi yüreklerimizi yakiyor. 11 ilimizde yasayan 14 milyon vatandasimizi yeniden hayata tutunma mücadelesi veriyor. Depremden bu yana hepsini birkaç kez ziyaret ettigim illerimizde yasayan kardeslerimizin metanetini, sarini gördükçe Rabbime hamd ediyorum. Cumhur Ittifaki olarak dün Elazig’daydik, önceki gün Gaziantep ve Kilis’i ziyaret ettik. Geçen hafta Hatay ve Kahramanmaras’taydik. Hem deprem konutlarimizin temellerini attik, hem iftar sevincini afetzedelerimizle paylastik. Milletimiz oruçla, Kur’an’la, nefis muhasebesiyle mübarek günleri idrak ederken deprem bölgesindeki kardeslerini de asla unutmuyor. Hayirseverlerimizden vakif derneklerimize kadar pek çok kurulus sahada destek oluyor. Bilhassa belediyelerimizin barimdan gida teminine kadar genis bir alanda örnek islere imza atiyor” diye konustu.



“67 bin 50 konut ve köy evinin yapim sürecini baslattik”

Depremin ardindan enkaz kaldirma çalismalarinin tüm hiziyla devam ettigini belirten Erdogan, “Çadirlarin yani sira konteynir kentler ve prefabrik yapilarla barinma sorunlarini çözüyoruz. Altyapi ve üstyapiyi tekrar elden geçiriyoruz. Zemin etütleri biten yerlerde konut temellerini atiyoruz. Dün itibariyle deprem bölgesinde 67 bin 50 konut ve köy evinin yapim sürecini baslattik. 31 bin 663’ünün temelini attik. Bu sayi günden güne artiyor. Amacimiz bir yilda 319 bin konut ve köy evini hak sahiplerine teslim etmek. Toplamda insa edecegimiz konut sayisi 650 bini bulacaktir. Tüm sehirlerimizi eski görkemine kavusturuncaya kadar durmayacagiz. Bunun için depremzedelerden bir yil müsaade istedim. Bir yil içinde 319 bin konutu insallah sizlere teslim edecegiz” seklinde konustu.



Bagcilar’da maliyeti 3 milyar 412 milyon lirayi geçen 97 yeni yatirimin açilisinin gerçeklestirildiginin altini çizen Erdogan, 65 bin metrekare alana sahip Bagcilar Millet Bahçesi’nin de yil sonuna kadar tamamlanacagini açikladi.

Deprem felaketinin kentlerin yapi stogu gerçegini yeniden hatirlattigini söyleyen Erdogan, “Afetlere hazirlik seviyemizi üst seviyeye çikarmamiz gerekiyor. Bunun yolu da depreme dayanikli evler isyerleri binalar insa etmekten geçiyoruz. Kahramanmaras depremlerinden bunun önemini gördük. Yikilan binalarin yüzde 96’si Marmara depremi öncesinde insa edilenler. Yillardir CHP zihniyetinin acimasizca elestirdigi TOKI binalari ise deprem imtihanindan alninin aki ile çikti. Buradaki tecrübeyi ve bilgi birikimini Istanbul’umuz basta olmak üzere tüm ülkemize yaymak istiyoruz. Bagcilar’dan bu konuda da örnek olmasini bekliyoruz. Hiçbirimiz küçük hesaplar pesine düsemeyiz. Muhalefetin ve marjinal çevrelerin bu meseleyi rantsal dönüsüm yalani ile sabote etmesine göz yumamayiz” açiklamalarinda bulundu.

“Içisleri failleri yakaladi. Erdogan’dan özür dileyebiliyor musun?”

IYI Parti lideri Meral Aksener’in açiklamalarina yanit veren Erdogan, “Hanimefendi çikmis bizi Hatay’da yaptigimiz hastanelerle dalgasini geçiyor. Hanimefendi önce gel Çam Sakura’yi gör. Önce Ankara’daki iki sehir hastanemizi gör. Bunlar da oda sayisi 4 bin 6. Hiç gezdin mi onlari. Eger bizim bu sehir hastanelerimiz olmamis olsaydi su Covid’le biz ne yapardik? Murat Dilmener olmaza ne yapardik? Bunlari biz 3 ayda bitirdik hanimefendi. Beni çok sinirli görmüs Kalkmis papatya çayi tavsiye ediyor. Sana da bir papatya yaninda rezene tavsiye ediyoruz. Rezene çayi iç. Utanmadan Istanbul Il Teskilatinin maalesef bizim yönlendirmemiz sebebiyle kursunlandigi yalanini ifade ediyor. Utan utan. Tayyip Erdogan’in hayatinda bu tür ahlaksizlik, adilik olmamistir. Senin geçmisinde bu tür seyler varsa onu bilemem. Nitekim Içisleri Bakanligi bunun faillerini buldu çikardi. Ne olacak hadi bakalim. Erdogan’dan özür dileyebiliyor musun? Daha ilk gün bu iftirayi attin, simdi özür dileyebiliyor musun? Dileyemezsin bu bir cibilliyet meselesi, karakter meselesi” dedi.



“HDP’ye acaba ne vaat etti. Hadi açikla”

Millet Ittifaki Cumhurbaskani Adayi Kemal Kiliçdaroglu’nun HDP ile parlamentoda yaptigi görüsmeyi hatirlatan Erdogan, “Siyaset sahnesinde yasananlari sizler de takip ediyorsunuz. Kimlerin kimlerle beraber oldugunu görüyorsunuz. Milletimizin karsisindaki tablo gayet açik ve nettir. Bir tarafta 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurulan Cumhur Ittifaki var. Diger tarafta çikar ve koltuk hesabinin bir araya getirdigi 7’li koalisyon var. Bay bay Kemal kimlerle dolasiyor. Teröristlerle dolasiyor. PKK’nin PYD’nin YPG’nin parlamentodaki uzantisi HDP. HDP’yi parlamentoda gidip ziyarete etti mi bay bay Kemal. Onlara acaba kapilar arkasinda neleri vaat etti. Neyin sözünü verdi. Hadi açikla. Açiklayamaz. Ne diyor Demirtas’i serbest birakacakmis. Teröristbasini serbest birakacakmis. Bunlari serbest birakmanin gayreti içinde olan bay bay Kemal’e biz 14 Mayis’ta gereken cevabi vermeyecek miyiz” seklinde konustu.



Vatandaslardan seçimde destek isteyen Erdogan, “Bir tarafta önce vatan diyen önce millet diyen Türkiye’nin istiklal ve istikbalini her türlü hesabin üstünde tutan hasbi bir birliktelik var. Diger tarafta Türkiye’nin güvenligini, bekasini pazarlik konusu yapacak kadar kontrolü kaybetmis muhteris bir ekip var. Ne diyor ‘Sana ne kadar su kadar’, ‘Sen ne istiyorsun bu kadar’. Milletin iradesini o masada satiyor. Bir tarafta terör örgütlerine nefes aldirmayan bir ittifak var, diger tarafta Kandil’den Pensilvanya’ya tüm ser odaklarinin desteklerini açikladigi alengirli bir yapi var. Her örgüt bir terör elebasi bay bay Kemal’e oy istiyor. Fakat ne kendisinin ne masa arkadaslarinin giki çikmiyor. Yüksek sesle reddetmeyi geçtik, istemem yan cebime koy mahcubiyetinden bile olsa duruma kimse itiraz etmiyor. Anlasilan birilerinin papatya çayi terör baronlarinin destek açiklamalarina da iyi geliyor. Yetmez rezene” dedi.



Erdogan programin ardindan Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir’in kendisine hediye ettigi seccadeyi meydani dolduran kalabaliga göstererek, “Bu seccade ayaklarla basmak için degil, 15 Mayis’ta insallah sükür namazini bu seccadede kilabiliriz” dedi.

Kaynak: İHA