Yalova Belediye Baskanligi'na Mustafa Tutuk Seçildi

Yalova Belediye Meclisi’nde yapilan oylamada CHP’den milletvekilligi aday adayligi için istifa eden Vefa Salman’in yerine Belediye Baskanligi görevine Mustafa Tutuk seçildi.

Yalova Belediye Baskanligi'na Mustafa Tutuk Seçildi
Içisleri Bakanligi tarafindan belediyede 20 milyon lirayi asan yolsuzluk sorusturmasi çerçevesinde baskanlik görevinden uzaklastirilan Vefa Salman, partisi CHP’den milletvekili aday adayligi için geçtigimiz günlerde istifa etmisti. Yalova Belediye Meclisi Nusret Karaalioglu baskanliginda olaganüstü gündem maddesiyle toplandi. Toplantida Vefa Salman’dan bosalan belediye baskanligi koltugu için meclis üyeleri arasinda seçim gerçeklestirildi.

Cumhur Ittifaki aday olarak 3 yildir görevi vekaleten yürüten Mustafa Tutuk’u gösterdi. Seçimdeki Millet Ittifaki adayi ise Burçin Tangürek oldu. Ilk 2 turda 3’te 2 çogunluk saglanamadigi için 3. tur oylamaya geçildi. Son tur oylamada Tangürek 11 oyda kalirken 19 oy ile salt çogunlugu saglayan Mustafa Tutuk, Yalova Belediye Baskanligi’na seçilen isim oldu.

Toplanti sonunda konusan Tutuk, 3 yildir vekâleten sürdürdügü görevde Yalova için elinden geleni yapmaya çalistigini belirterek, “Yalova’mizi yasanabilir, hak ettigi yere getirmek için hep birlikte elimizden geleni yaptik. Bundan sonra da 1 yilimiz var, 2024 Mart seçimlerine. 1 yil boyunca da el birligiyle hep birlikte daha güzel isler yapacagimiza inaniyorum ve sahsim adina söz veriyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA