Ümit Özdag'in Suriyeli Hirsiz Diye Paylastigi Sanliurfali Konustu

Depremde yikilan bina enkazinda gönüllü olarak çalistigi sirada Ümit Özdag’in sosyal medyadan ’Suriyeli hirsiz’ diye paylastigi Sanliurfali genç konustu. Sanliurfa’da deprem enkazinda gönüllü olarak çalisan ve Adiyaman’a da yardim ulastirdigi ögrenilen Abdulbaki Bozdag, “Ben hafizim, hirsiz hiç degilim. Ümit Özdag’in bana attigi lekeyi Allah’a havale ediyorum” dedi.

Ümit Özdag'in Suriyeli Hirsiz Diye Paylastigi Sanliurfali Konustu


Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Sanliurfa merkez ve ilçelerinde çok sayida bina yikildi. Yikilan binalarin altinda kalanlari çikarmak için görevli ekiplerin yani sira vatandaslar da gönüllü olarak seferber oldu. Yikilan Osman Agan Apartmani’nin enkazini kaldirmak için gönüllü olarak çalisan 23 yasindaki Abdulbaki Bozdag isimli genç, Zafer Partisi Lideri Ümit Özdag tarafindan sosyal medyadan ’Suriyeli hirsiz’ diye paylasildi. Durum karsisinda soke olan gencin, gönüllü olarak deprem enkazinda çalistigi ve Adiyaman’a da çesitli yardimlar ulastirdigi, yine orada da enkaz çalismalarinda görev yaptigi ortaya çikti. Bir televizyonun canli yayinindan alinti yapilarak paylasilan görüntüde, gencin telefonunu bir elinden diger eline alarak cebine koydugu görülüyor.

"Bu provokatörlüktür"

Açiklamada bulunan gönüllü hayirsever Abdulbaki Bozdag, "Ümit özdag’in attigi tweet kesinlikle yalandir. Üstüme atilan bir keke, bir iftira, bir yalandir. Ben Suriyeli degilim iste elimde Türk vatandasi kimligim bulunuyor. Hafizim ben hirsiz hiç degilim. Bu iftiralara devletimiz hiç inanmaz. Bu tamamen provokatörlüktür. Halki tamamen iç karmasikliga götürmektir. Seçim arifesinde yapilan bir oyundur bu, Türk milleti zekidir, bu oyuna düsmez. Ümit Özdag’in bana attigi bu lekeyi de Allah’a havale ediyorum" diye konustu.



Sanliurfa Valiliginden açiklama

Konu ile ilgili Sanliurfa Valiliginden yapilan açiklamada, “’Cumhurbaskani Yardimcisi sol tarafta konusuyor, sag taraftaki mavi yagmurluklu Suriyeli canli yayinda itfaiye erinin cep telefonunu çaliyor’ baslikli sosyal medya paylasimiyla ilgili olarak yapilan arastirmada, haberin gerçegi yansitmadigi, habere konu olan arama kurtarma çalismasinin 06.02.2023 günü saat 00.52’de Ipekyol Mahallesi Osman Agan Apartmani’nda gerçeklestirildigi, bahse konu çalismalara katilan Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi ile yapilan görüsmede personellerine ait herhangi bir çalinan telefonun olmadigi anlasilmistir. Konuyla ilgili yapilan çalismalarda Suriyeli oldugu iddia edilen sahsin A.B. 2000 dogumlu Akçakale nüfusuna kayitli oldugu, halen ilimizde hafizlik egitimi alan imam adayi oldugu, olay günü Sanliurfa ilinde gönüllü olarak arama kurtarma çalismalarina katildigi ögrenildi. Ayrica bir gün sonra Adiyaman ilinde de arama kurtarma çalismalarina katildigi anlasilmistir. Sosyal medya paylasiminda çalindigi iddia edilen telefonun ise kendisine ait oldugu tespit edilmistir” denildi.
Kaynak: İHA