Kastamonu'nun Doga Harikasi Tabiat Parkinda Çalisma Baslatildi

Kastamonu’nun Küre ilçesinde bulunan Ersizlerdere Tabiat Parkina, baslatilan çalismalar çerçevesinde seyir terasi ve giris taklari yerlestirildi.

Kastamonu'nun Doga Harikasi Tabiat Parkinda Çalisma Baslatildi
Kastamonu’nun Küre ilçesinde bulunan Ersizlerdere Tabiat Parkinda Tarim ve Orman Bakanligi Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü tarafindan çalisma baslatildi. Yürütülen çalismalar çerçevesinde ilk etapta bölgeye seyir terasi ve giris taklari yerlestirildi. Yapilan çalismalar hakkinda bilgi veren Küre Ersizlerdere Kalkinma Egitim ve Ekoturizm Dernegi Baskani Mustafa Çagir, bunun 13 yillik mücadelenin ilk meyvesi oldugunu belirterek, çalismalarin Küre Ersizlerdere Tabiat Parki’na olan ilgiyi gelecek süreçte daha da arttiracagini söyledi.



Emegi geçen herkese tesekkür eden Çagir, “Küre Daglarina ismini veren ilçemize Türkiye’nin 252. tabiat parkina, Tarim ve Orman Bakanligi Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü tarafindan ilk çivi çakildi. Bölgemizde turizm açisindan gelismesine önemli katki saglayacak projeler bizler için umut vericidir. 13 yillik mücadelenin ilk meyveleri olan ahsap seyir terasi ve giris taklari Ersizlerdere Tabiat Parkina olan ilgiyi arttiracak. Bugüne kadar emek veren bu çalismanin baslatilmasina vesile olan dönemin DKMP Sinop Bölge Müdürü Hasan Basyigit’e, Kastamonu Sube Müdürümüz Yalçin Uyanik’a ve Milli Parklar Küre Sube Sefimiz Ilker Yilmaz’a ve Milli Parklar Bölge Müdürlügümüz ekibine, Küre Kaymakamligimiza, Il Genel Meclis Üyemiz Mustafa Canbaz’a, muhtarlarimiz Nihat Kaya ve Bülent Ertürk’e önceki dönem Muhtarimiz Ahmet Yilmaz’a, bu proje imzasiyla katki sunan memleketine sahip çikan Küreli hemserilerimize Ersizler ve Ersizlerdere halkina, Kastamonu Üniversitemize, Turizm Fakültemize, Orman Fakültemize, Ormancilik ve Ihtisaslasma Koordinatörlügüne ve ögretim üyelerimize, emegini katkisini destegini esirgemeyen tüm siyasilerimize Kastamonu halkina, Anka Arama Kurtarma Dernegine, Turged Kastamonu Turizm Gelistirme Dernegine, yerel ve ulusal basimiza, Ersizlerdere Kalkinma Egitim ve Ekoturizm Dernegi olarak sonsuz tesekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA