Sportif Temali Millet Bahçesi'nde Yol Ve Otopark Çalismalari Sürüyor

Çorum’da yapimi devam eden Millet bahçesi projesinin çevresinde yol genisletme ve otopark çalismalarina basladi. Hamit Kaplan Caddesi ve Bayindir 1. Sokak, 15 metre yol, 20 metre açik otopark alani olarak düzenleniyor.

Sportif Temali Millet Bahçesi'nde Yol Ve Otopark Çalismalari Sürüyor
Çorum Belediyesi’nin Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile yapimini sürdürdügü yeni Millet Bahçesi projesi büyük bir hizla ilerlerken, Çorum Belediyesi de yol ve otopark düzenlemesi için çalismalara basladi.

Insaat çalismalarini inceleyen Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Millet Bahçesi etrafindaki Hamit Kaplan Caddesi ve Bayindir 1. Sokak’ta çalismalara basladiklarini bildirdi.

’Yol ve otopark için 35 metrelik alan’

Belediye Baskani Asgin “Hamit Kaplan Caddesi ile çevreyolunu genis bir yol ile birlestirelim, hem de Millet Bahçesi’nin yan tarafina açik otopark yapalim istedik. Bayindir 1. Sokak’ta Millet Bahçesi ile konutlar arasindaki mesafe 35 metre olacak. Bunun 15 metresi yol, 20 metresi ise açik otopark alani olacak. Millet Bahçesi’ne gelen hemserilerimiz ve çevre sakinlerinin kullanabilecegi bir otopark alani olacak.” dedi.

Bütün yol çalismalarinda oldugu gibi öncelikle altyapiyi güçlendirecekleri açiklayan Baskan Asgin, “Kazi çalismalarimiz devam ediyor. Yagmur suyu, kanalizasyon gibi bütün altyapi çalismalarini tamamladiktan sonra dolgu yaparak asfalt dökecegiz.” seklinde konustu.



’Çorum’un yeni cazibe merkezi olacak’

Eski stadyumun yerine insa edilen Millet Bahçesi projesinde ise çalismalar hummali bir sekilde devam ediyor. Proje kapsaminda spor sahalari, kamelyalar, aktivite alanlari ve Millet Kiraathanesi binasi gibi donatilarin önemli bölümü tamamlandi. Yavas yavas gün yüzüne çikan millet bahçesi projesi Çorum’un yeni cazibe merkezi olacak.

’Kentte kisi basina 16.6 metrekare yesil alan’

Millet bahçesi ile birlikte sehrimizin yeni bir yesil alan kazanacagini dile getiren Baskan Asgin, “Sehrimiz yesil alanlari ile öne çikiyor. Kisi basina 16.6 metrekare yesil alan düsen bir sehiriz. Yaptigimiz son parklar ve yesil alanlarla birlikte sehrimizi güzellestirmeye ve estetik bakimdan çok daha ileriye tasimaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA