Sinop Hamsisi 40 Liraya Düstü

Sinop hamsisi balik sezonunun basladigi günden bu yana yari yariya ucuzladi. 80 liradan sezona merhaba diyen hamsi, 40 liradan alici buluyor.

Sinop Hamsisi 40 Liraya Düstü
Tezgahlarda hamsi bollugu yasaniyor. Sinop hamsisi bu yil 80 liradan satilmaya baslanmisti. Bugünlerde 40 liradan satilan hamsi hem saticinin hem müsterinin yüzünü güldürüyor. Lezzeti ve fiyati nedeniyle tercih edilen hamsi, Sinop tezgahlarinda en çok satilan balik oldu.

Balik saticisi Ibrahim Gündogdu, yaptigi açiklamada, "Hamsimiz bol, vatandas bol bol hamsilerini yiyor. Hamsilerimiz Sinop’tan çikiyor ve çok harika hamsiler. Bol ve ucuz. 40 lira civarinda 35 ile 50 lira arasinda degisen fiyatlar var ama bugünkü fiyatlarimiz 40 lira. Baliklar gayet bol bu enflasyonda vatandasin yiyebilecegi en nezih, en proteinli baliklar" dedi.

Müsterilerin balik tezgahlarinda hamsi sirasina girdigi görüldü.

Hamsinin fiyatlarinin ucuzlamasindan memnun olduklarini ifade eden müsteriler, herkesin hamsi almasi tavsiyesinde bulunuldu. Tezgahlarda yer alan diger baliklardan mezgit 60 TL, palamut 200 TL, zargana 150 TL, tirsi 40 TL’den satisa sunuldu.
Kaynak: İHA