Organlari 6 Kisiye Umut Oldu

Nevsehir’de beyin kanamasi sonucu yogun bakimda yatan ve beyin ölümü gerçeklesen 52 yasindaki kadinin bagislanan organlari 6 hastaya umut oldu.

Organlari 6 Kisiye Umut Oldu
Nevsehir Devlet Hastanesi acil servisine yüksek tansiyon sikayeti ile 112 Acil Servis ekipleri tarafindan getirilen Belgin P. (52), 7 gündür yogun bakim ünitesinde verdigi yasam mücadelesini kaybederek, beyin ölümü gerçeklesti. Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Senay Karakus Taskin, kadinin yakinlari ile görüsüp organ bagisi yapilmasini önerdi. Aile de organ nakli bekleyen hastalar için yeniden bir umut olmasi için organlarini bagislama karari aldi. Ankara’dan gelen transplantasyon ekipleri, Nevsehir Devlet Hastanesi’nde ameliyat ekiplerince yapilan 4 saat süren operasyonla hastanin kalbi, karacigeri, 2 böbregi ve 2 korneasi alindi. Belgin P.’nin karacigeri Saglik Bakanligina ait uçak ambulansla Ege Üniversitesi Tip Fakültesine, kalbi, Saglik Bakanligina ait helikopter ambulansla Ankara Baskent Üniversitesine, böbrekleri ve kornealari Saglik Bakanligina ait araçla Ankara Baskent Üniversitesi ve Ankara Egitim Arastirma Hastanesi göz bankasina, 6 ayri hastaya nakledilmek üzere gönderildi.

Nevsehir Devlet Hastanesi Bashekimi Uzm. Dr. Macit Yalçin, nakil bekleyen 6 hastaya yeniden yasam umudu oldugu için bagis yapan aileye bassagligi dileyerek, nakilde emegi geçen saglik personellerine tesekkür etti.
Kaynak: İHA