Baskan Zolan'dan Amatör Balikçilara Destek

Denizli Büyüksehir Belediyesi ve Denizli Amatör ve Sportif Olta Balikçilari Dernegi (DENOLDER) isbirliginde sürdürülebilir avcilik, sucul yasamin korunmasi ve bu alanda bilinç olusturmak amaciyla ile sazan avi yarismasi düzenlendi. Balikçilarin heyecanina ortak olan Baskan Osman Zolan, sucul yasami korumanin ve bilinçli avlanmanin önemine dikkat çekti.

Baskan Zolan'dan Amatör Balikçilara Destek


Denizli Büyüksehir Belediyesi ve Denizli Amatör ve Sportif Olta Balikçilari Dernegi (DENOLDER) isbirliginde sürdürülebilir avciliga dikkat çekmek, sucul yasami korumak ve bu alanda bilinç olusturmak amaciyla sazan avi yarismasi düzenlendi.

“En Büyük Sazan” ve “En Çok Sazan” tutma kategorilerinde gerçeklestirilen yarisma Gökpinar Baraj Gölü’nde yapildi. Türkiye’nin çesitli kentlerinden 35 sportif balikçi 14 sektörde yaristi. Yarismada 40 santimetrenin altindaki baliklar degerlendirmeye alinmadi, limit üstü baliklar da ölçüm ve tartim islemlerinin ardindan suya geri birakildi. Dört gün süren yarismanin ardindan ödül töreni yapildi. DENOLDER Baskani Mustafa Yalçin ödül töreninde yaptigi konusmada, sürdürülebilir avcilik için mücadele ettiklerini belirterek, “Genç nesillere bu hobiyi asilamak için çabaliyoruz. Baliklar bitmesin, gelecek nesillere de kalsin diye limitlere uygun avcilik yapilmasini tesvik ediyoruz. Insanlari bilinçlendirmeye çalisiyoruz” dedi.



Bilinçli avlanmaya dikkat

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ise, böyle bir organizasyonu düzenliyor olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarini kaydederek “Balik tutmak insani baska boyutlara götürür, kendinle ve dogayla bas basa kalirsin” diye konustu.

Sucul yasami korumanin ve bilinçli avlanmanin önemine dikkati çeken Baskan Osman Zolan, “Bu yil yarismamizin dördüncüsünü gerçeklestirdik. Allah’im nicelerini yapmayi nasip etsin. Hepinizi tebrik ediyor, basarilar diliyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan Baskan Zolan, dereceye giren yarismacilara ödüllerini verdi. En Büyük Balik birincisi kategorisinde Yildirim Carp Team takimindan Hüseyin Yildirim, Ahmet Can Yildirim, Yusuf Aslan; En Çok Balik tutan takim ise Bacanaklar Carp Team’den Dervis Avci ile Mehmet Süleyman Çirak oldu.
Kaynak: İHA