Baskan Sahiner, Konser Için Ayrilan Parayi Yardim Kampanyasina Bagisladi

Sungurlu Belediye Baskani Abdulkadir Sahiner, Cumhuriyetin 100. yilina özel düzenlenecek konseri iptal ederek konser için ayrilan bütçeyi SMA hastasi Ibrahim bebegin kampanyasina bagisladi.

Baskan Sahiner, Konser Için Ayrilan Parayi Yardim Kampanyasina Bagisladi
Çorum Belediyesi dahil, tüm il ve ilçe belediye baskanlarina çagrida bulunan Baskan Sahiner, “Ibrahim bebegin zamani azaldi. Konseri her zaman yaparsiniz. Simdi bir çocugun hayati söz konusu. Lütfen Ibrahim bebegin çigligini duyun” dedi.



’Aileye sürpriz yapti’

Sungurlu Belediye Baskani Abdulkadir Sahiner, bugün makaminda düzenledigi canli yayin programiyla Cumhuriyetimizin 100. Yili münasebetiyle düzenlenecek olan Zeynep Dizdar Konserini iptal ettiklerini duyurdu. Baskan yardimcilari, belediye ve il genel meclis üyeleri ile SMA hastasi Ibrahim bebegin anne ve babasinin da hazir bulundugu programda Baskan Sahiner, aileye sürpriz yapti. Aldiklari kararla, konsere ayrilan 300 bin TL’yi kampanyaya bagislayacaklarini ifade etti.

Baskan Sahiner’in açiklamasiyla aile göz yaslarina hakim olamadi.

’Ibrahim bebek hepimizin’

Kampanyanin bitmesine 50 gün gibi kisa bir süre kaldigini belirten Baskan Sahiner, “Önceligimiz Ibrahim bebek ve Ibrahim bebek hepimizin bebegi. Biz 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami nedeniyle bir etkinlik planlamistik. Filistin-Israil savasi çiktiginda oradaki masum çocuklarin katledilmesi hepimizi üzdü. Bizde Baskan yardimcilarimiz ve meclis üyelerimiz ile birlikte bir karar aldik. Konser için ayirmis oldugumuz 300 bin TL’lik bütçeyi, Ibrahim bebegimizin kampanyasina, Sungurlu Belediyesi olarak, Sungurlu halkini temsilen bagisliyoruz” dedi.



’Belediye baskanlarina çagrida bulundu’

Kampanyanin bitmesine 50 gün gibi kisa bir süre kaldigini hatirlatan Baskan Sahiner, “Buradan Çorum Belediye Baskanina, Çorum Valisine, tüm ilçe belediyelerine, isadamlarina, oda baskanlarina çagrimdir. 50 günümüz kaldi. Bu 50 günün her günü Ibrahim bebek için önemli. Bu bebek hepimizin bebegi. Zaman tasin altina elini koyma zamani” seklinde konustu.

‘Çorumluyuz, birbirimizden sorumluyuz’ diyorsak, simdi göstermemiz lazim diyen Baskan Sahiner, “Burada abiligi Çorum Belediyesinin yapmasi gerekiyor. Ama Herkes kendini kenara çekiyor, buda bizim agrimiza gidiyor” diye konustu.



’Ibrahim bebek için önderlik yapin’

Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’nde bir çok yatirimlar oluyor diyen Baskan Sahiner, “Bura için önderlik yapanlarin, Ibrahim bebek için de önderlik yapmasi gerekiyor. 30 tane fabrika var, bir tanesi bile bunu kaldiracak durumda” dedi.

Artik devletin bu kampanyalara el koymasi gerektigini söyleyen Baskan Sahiner, “Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet. Çocuklarimizi ve ailelerimizi bu sekilde çaresiz birakmamaliyiz. Buradan milletvekillerine de seslenmek istiyorum. Mecliste bu karari çikarsinlar” diye konustu.



’Kimsenin yapamadigi babaligi yapti’

Hassasiyetinden dolayi Sungurlu Belediye Baskani Abdulkadir Sahiner’e tesekkür eden baba Mansur Çalis, “Konsere ayrilan bütçeyi kampanyamiza bagislamasi bizleri gerçekten çok mutlu etti. Anlatamiyorum, tüylerim bile diken diken oldu. Kimsenin yapmadigi abiligi, babaligi yapti” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA