44 Yilin Ardindan Gökyüzü Kariyerini Noktaladi

Corendon Airlines ekibinin emektar ögretmen ve kaptani Zeki Biyik, gökyüzünde geçen 44 yillik basarili kariyerine veda etti.

44 Yilin Ardindan Gökyüzü Kariyerini Noktaladi
Havacilik sektörünün önde gelen markalarindan Corendon Airlines’in deneyimli kaptan pilotu Zeki Biyik, 20 Ekim Cuma günü gerçeklesen Hamburg-Antalya uçusuyla emeklilige ayrildi. Gökyüzünde geçen 44 yilin ardindan göklere veda eden deneyimli kaptan Zeki Biyik, mesleginin bu son uçusuyla yolcularini bir kez daha hayallerine ulastirdi. 2007 yilindan bu yana Corendon Airlines apoletiyle uçan Biyik, inisin ardindan is arkadaslari tarafindan düzenlenen tören ile karsilandi. Duygusal anlar yasanan karsilama töreninde Genel Müdür Yildiray Karaer, sirket yöneticileri, ailesi ve çalisma arkadaslari da Zeki Kaptan’i yalniz birakmadi.

Hakkinda

Türk Hava Kuvvetleri’nden 1979 yilinda tegmen olarak mezun olan Zeki Biyik, Hava Kuvvetleri’nde jet pilotu ve ögretmen pilot olarak görev yapti. 1996 yilinda sivil havayolu sektörüne adim atan Biyik, sivil havacilikta da ögretmen pilot ve kontrol pilotu olarak birçok pilota egitim verdi. 16 yildir Corendon Airlines ile gökyüzüne havalanan deneyimli kaptan pilot, 20 Ekim Cuma 2023 tarihinde Antalya inisinde yapilan törenin ardindan emekliye ayrildi.
Kaynak: İHA