Yaralanan Göztepe Taraftari Açiklamasi 'Bu Son Olsun'

Olayli Göztepe-Altay maçinda isaret fisegi isabet ederek agir yaralanan Mehmet Çakir, tedavi gördügü Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesinde sagligina kavusuyor. “Bu son olsun” diyen Çakir, normal hayatina döndükten sonra da maçlara gitmeye devam edecegini söyledi.

Yaralanan Göztepe Taraftari Açiklamasi 'Bu Son Olsun'
Spor Toto 1. Lig’in 15. haftasinda yapilan Göztepe-Altay derbisinde taraftarlarin yer aldigi tribünden atilan isaret fisegi ile agir yaralanan ve DEÜ Hastanesinde bir ayi askin süredir tedavi gören 45 yasindaki Göztepe taraftari Mehmet Çakir, sagligina kavusuyor. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’in ziyaret ettigi Çakir, basina gelen olayin son olmasini dilerken, normal hayatina döndükten sonra Göztepe maçlarina gitmeye devam edecegini de ifade etti.



“Toparlaniyorum”

Saglik durumu hakkinda konusan Çakir, “Su an iyiye dogru gidiyorum. Ameliyatlarimi oldum, toparlaniyorum. Yaralarin iyilesmesini bekliyorum. Eldeki ve gögüsteki yaniklar da geçince taburcu olurum diye düsünüyorum. Sürecim devam edecek. En büyük ameliyati çeneden oldum. Damak parçalanmisti, dislerde eksiklikler var. Çene kaynadiktan sonra dislerim yapilacak” dedi.



“Sikayetçi oldum”

Futbolda siddetin son bulmasini temenni eden Çakir, “Hep ’Futbol dostluk, baris, kardesliktir’ deniyor ama maalesef sahada ayni sekilde sergilenmiyor. Lafta kaliyor. Insallah ben son olurum. Bu kadar agir yaralamali benden baska örnek de yok diye biliyorum. Agir bir travma anlattim. Tribünden ates edilmis gibi isaret fisegi geldi. Atlatmaya çalisiyorum. Baska kimse yasamasin. Yapanlar gerekli cezayi alsin ki bir yaptirim oldugu görülsün. Ben de sikayetçi oldum. Bu pozisyonda sikayetçi olmayacak insan olmaz diye düsünüyorum. Su an ilk etapta evime ve aileme, normal yasantima kavusmak istiyorum. Normal hayata basladiktan sonra tabii ki maçlara gitmek istiyorum. Göztepe’yi seviyorum, Göztepe taraftariyiz ancak bu ilerleyen süreçte olabilecek bir sey. Futbol Federasyon Baskani da Sampiyonlar Ligi Finali’ne davet etmisti. O zamana kadar toparlanirsam oraya da gitmek isterim” diye konustu.



“Tedavisinde ciddi bir mesafe alindi”

Çakir’i ziyaret eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar da “Mehmet Çakir, Göztepe-Altay maçinda talihsiz bir sekilde isaret fisegi ile yaralandi. Acil servisimize agir bir durumda geldi. Çok ciddi bir gayret ve emekle tedavisinde ciddi bir mesafe alindi. Allah korudu. Bu olayin sportmenlige hiç uymayan ve yakismayan davranis oldugunda hepimiz hemfikiriz. Bir daha olmamasini diliyoruz. Allah Mehmet Çakir’i ailesine bagisladi. Kurumumuzun çok degerli hocalarinin çok hizli vaziyet almasi sonucu hastamizi bugün saglikli bir sekilde görebiliyoruz. Spor noktasinda da Mehmet Bey’in sahsinda bir farkindalik olustu. Bu davranislarin ne kadar ciddi sonuçlara yol açabilecegini bir kez daha gördük. Bu süreçte ilgili birimler gerekli tedbirleri alacaktir. Taraftarlar da daha dikkatli olacaktir” ifadelerini kullandi.

“Bir süre daha misafir edecegiz”

DEÜ Hastanesi Bashekim Vekili Prof. Dr. Caner Çavdar, Mehmet Çakir’in tedavisinin bir ayi askin bir süredir devam ettigini hatirlatarak söyle konustu: “Hastamizin üst ve alt çene kemiginde ciddi kiriklar vardi. Bununla ilgili müdahaleleri yapildi. Akcigerinde kimyasal hasarlanma, yine akciger zarinda hasarlanma vardi. Sol elinde ve gövdesinde yanik vardi. Bununla ilgili iki büyük ameliyat geçirdi. Su anda özellikle sol eli ve gövdesi ile ilgili pansumanlari ve yanik tedavisi devam ediyor. Ayni zamanda çene kemiklerinin kaynamasini bekliyoruz. Bundan sonra disleri ile ilgili tedavisi yapilacak. Hastamiz kendi isini görüyor ama yaniklarindaki ölü dokularin minik cerrahi müdahalelerle temizlenmesi ve yaralarin iyilesmesini hastanede takip edecegiz. Belli bir süre daha hastamizi burada misafir edecegiz.”
Kaynak: İHA