Yalova'da 2022 Kültür Ve Sanatla Dolu Dolu Geçti

Yalova Belediyesi geçtigimiz yil düzenledigi kültür ve sanat etkinlikleriyle 2022’nin dolu dolu geçmesini sagladi.

Yalova'da 2022 Kültür Ve Sanatla Dolu Dolu Geçti
Yalova Belediye Baskan Vekili Mustafa Tutuk’un talimatlari dogrultusunda Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan organize edilen etkinliklerle kentte yasayan 7’den 70’e, her kesimden insana hitap edildi.

Resmi bayram kutlamalari, çocuk etkinlikleri, konserler, tiyatrolar, sergiler ve birçok sosyal etkinliklerle birlikte Uluslararasi Festivallere de Yalova Belediyesi tarafindan destek verildi.

2022 yili içerisinde ‘Yalova kültürüyle, sanatiyla ve tarihiyle güzel’ sloganiyla baslayan ve 2023 yilinda da devam edecek olan Gelenekten Gelecege Ibrahim Müteferrika Kültür Sanat Sezonu katilimcilardan ve seyircilerden tam not aldi.

Çocuklar doyasiya eglendi

Yalova Belediyesi tarafindan çocuklara yönelik gerçeklestirilen etkinliklerde çocuklar dolu dolu 2022 yili geçirdi. 30 adet çocuk oyununun gerçeklestigi 2022 yilinda ayrica 8 adet açik hava çocuk etkinligi yapildi. Etkinliklerin 4’ü Tigem Tatil Parkta, 4’ü ise mahallerde gerçeklestirildi.

Yapilan bu etkinliklerin yaninda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami ile sömestir tatiline özel eglenceler düzenlendi.

Çocuklara yönelik yapilan tüm etkinliklerde 10 binlerce çocuga ulasildi.

22 konser organizasyonu

Yalova Belediyesi 2022 yilinda 22 konser etkinligine imza atti. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklestirilen konserlere binlerce Yalovali katildi.

Belediye ayrica Yalova Üniversitesi ile festival düzenlendi.

Üniversite kampüsünde gerçeklestirilen etkinlikte ünlü sanatçilarin yani sira yerel müzisyenler de sahne aldi. Yalova Belediyesi ayrica hemseri dernekleri ile 10 gün süren bir organizasyona imza atti.

Ulusal ve milli bayramlarda çesitli etkinlikler düzenlendi

Yalova Valiligi ve Yalova Belediyesi tarafindan organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami, 30 Agustos Zafer Bayrami ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami etkinliklerine Yalova Belediyesi olarak destek verildi.

Yapilan bu etkinliklerle beraber 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile 10 Kasim Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftasi dolayisiyla çesitli etkinliklere imza atildi.

Festivallere destek

Ilimizde uzun yillardir faaliyet gösteren TUFAG, YAFEM, KUZEY KAFKAS ve Yürüyen Kösk Kültür Sanat Akademisi derneklerinin ilimizde yaz ayi içerisinde düzenlemis olduklari uluslararasi festivallere Yalova Belediyesi olarak destek verildi.

Ilimize çesitli ülkelerden gelen misafirler Baskan Vekilimiz Mustafa Tutuk’u ise makaminda ziyaret etti.

2022 yilinda toplam 24 sergi düzenlendi.

Sergilerin birçogunda Yalova Belediyesi imzasi bulunurken, sanatseverlerin açmis olduklari sergilere ise Yalova Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan destek verildi.

5 söylesi, 1 konferans, 1 siir dinletisi, 9 tiyatro ve 1 film gösterimi gerçeklestirilen Yalova Belediyesi organizasyonlarina Yalovali vatandaslar büyük ilgi gösterdi. Salonu dolduran vatandaslar yapilan etkinliklerden dolayi Yalova Belediyesine tesekkürlerini ilettiler.

Ramazan ayinda toplam 5 bin Yalovali vatandasin katilimiyla birlikte iftar gerçeklestirildi.

Baskan Vekili Mustafa Tutuk’un katilimiyla gerçeklestirilen iftarin ardindan sanatçi Yücel Arzen tarafindan konser verildi.

Sehrimizin en önemli simgelerinden biri olan Yürüyen Kösk’ü 2022 yilinda toplam 42 bin 619 kisi ziyaret etti. 2022’de Kent Müzesini 24 bin 205, Kagit Müzesini ise 24 bin 67 ziyaretçisi oldu. Tiyatro etkinlikleriyle de 44 bin çocuga ulasildi.
Kaynak: İHA