Tarihi Clandiras Su Kemerinin Çevresine 300 Metrelik Yürüyüs Yolu Yapildi

Usak Valiligi tarafindan hazirlanan ve Zafer Kalkinma Ajansi’nca desteklenen “Doga, Tarih Bir Arada; Karahalli’da” projesinde Usak’in sahip oldugu tarihi ve dogal güzellikleri en iyi sekilde turizme kazandirmak üzere yapimina baslanan Clandiras tarihi su kemeri 300 metrelik ahsap yürüyüs yolu çalismalari tamamlandi.

Tarihi Clandiras Su Kemerinin Çevresine 300 Metrelik Yürüyüs Yolu Yapildi


Daha önce çalismalari yerinde inceleyen Vali Ergün, essiz dogal güzellikleri seyrederek, antik kent Pepuza’nin merkezine dogru yapilacak muhtesem bir yürüyüs için geri sayimin basladigini belirterek, “ Doga, Tarih Bir Arada; Karahalli’da Projesi, Zafer Kalkinma Ajansi’nin Turizm Altyapisinin Gelistirilmesi Destek Programi (TAGDEP) dahilinde desteklenmektedir. Projede Bakirali Köprüsü’nden Pepuza Tarihi Manastiri ve Pepuza Antik Kentini de içine alacak sekilde Clandiras Su Kemeri’ne kadar olan bölgede yürüyüs parkurlari ve parkurlar üzerinde dinlenme alanlari, seyir teraslari, tabelalar vb. eklentiler yapilacaktir” demisti.

Antik Pepuza Ve Clandras Köprüsü Arasinda Yürüyüs Yolu

“Doga Tarih Bir Arada; Karahalli’da Projesi” ile Usak’in Karahalli ilçesindeki antik kent Pepouza ve Clandras köprüsü arasinda 5,5 kilometrelik yürüyüs yolu yapiliyor. Ayrica bölgede konaklamak için çadir ve karavan alanlari kurularak, bölgenin tanitimi amaçlaniyor.

Karahalli Kaymakamligi’nin Zafer Kalkinma Ajansi (ZEKA) destegi ile hazirladigi ve Turizm Altyapisinin Gelistirilmesi Mali Destek Programinda (TAGDEP) 63 proje arasinda, 3’üncü proje olan çalisma için 1 milyon 486 bin 864 TL bedel biçildi. 5,5 kilometre doga, tarih ve inanç turizmi yürüyüs parkurunun yapilacagi projeyle, bir yürüyüs rotasi olusturulacak ve Clandras Antik Su Kemeleri, Pepouza Antik Kenti ile Antik Maya Manastiri arasinda bir bag kurulacak. Tarihi 3 alan arasindaki yürüyüs yolu, yer ve yön tabelalari, seyir terasi, kamelyalar ve fotograf çekme alanlariyla zenginlestirilecek.

Proje alanindaki atil su deposu binasi da tadilata tabi tutulacak ve üzerine dinlenme için kamelya yapilacak. Sinevizyon odasi, deneyimleme atölyesi, sergi salonu, çadir ve karavan kamp alanlarinin kurulacagi projenin tanitimi için de yogun bir çalisma ortaya konacak. Tur sirketleri tarafindan proje alaninin tur destinasyonlari içine alinmasi saglanacak. Çadir kurulacak bölgede, misafirlerin ihtiyaçlarini karsilayabilecegi alanlar olusturulacak.

Proje, 202 yilinda hazirlanmis, rafa kaldirilmak üzereyken, Dr. Turan Ergün’ün Usak Valisi olarak atanmasiyla yeniden ele alinarak hayata geçirme çalismalari baslamisti.
Kaynak: İHA