(Özel) Yolda Buldugu 750 Bin Liralik Çeki Sahibine Teslim Etti

Bursa’da yolda buldugu 750 bin liralik çeki, sahibine teslim eden 61 yasindaki Suriyeli Muhammed Emir, insanlik dersi verdi.

(Özel) Yolda Buldugu 750 Bin Liralik Çeki Sahibine Teslim Etti
Bursa’nin merkez Nilüfer ilçesinde arkadasini ziyarete gittigi sirada, yerde çek gören Muhammed Emir (61), eline aldiginda üzerindeki meblaga inanamadi. Yerden aldigi çeklerle Muhammed Kerim’in yayina giden Emir, çeklerin sahibine ulasmak istedi. Çeklerin üzerinde yazan firmaya internetten ulastiklarini belirten Muhammed Kerim, “Emir bizim yanimiza geliyordu. Is haninin girisinde yerde çeki görünce almis. Ne yapacagini bilemedigi için bizde üzerinde yazan firmalari aradik. Hem yazan hem de yazilan firmaya ulastik. Bir haksizlik olmasin diye ikisinden de teyit aldik. Daha sonra çek yazilan kisi gelip aldi” dedi.

Iyi insanlarin bitmedigini belirten Muhammed Kerim, “Emir Suriye’den geldi. Sosyal medyada görüyoruz. Hem Suriyelileri kötülüyorlar. Kötülükler her zaman göz önünde olur. Böyle yapilan iyilikler ise görülmez. Çekleri teslim ettigimiz kisi, Emir’e buldugu çeklere karsilik ne istedigini sordu. Bir tesekkür yetecegini duyunca duygulandi” diye konustu.

Bursa’da tek basina yasiyan Emir, geçimini ise Suriye’deki ailesinden gelen destek ve gündelik yaptigi islerden kazandigi para ile sagliyor.
Kaynak: İHA