Motosiklet Ve Bisiklet Sürücülerine Reflektif Yelek

Balikesir Il Jandarma Komutanliginca baslatilan “Reflektif Yelek Giy Görünür Ol” kampanyasi ile motorlu bisiklet, motosiklet, bisiklet ve elektrikli bisiklet kullanicilarina Vali Hasan Sildak’in katilimi ile reflektif yelek dagitimi yapildi.

Motosiklet Ve Bisiklet Sürücülerine Reflektif Yelek
Geçtigimiz agustos ayinda motorlu bisiklet, motosiklet, bisiklet ve elektrikli bisiklet kullanicilarinin gece saatlerinde görünür olmalarini saglayacak reflektif yelek giyme zorunlulugu getiren ilgili yönetmelikte yapilan degisiklik, sürücülerin trafikteki güvenligini saglamayi amaçliyor.

Vatandaslari bilgilendirmek ve meydana gelebilecek kazalari önleyebilmek için Il Jandarma Komutanliginca baslatilan kampanyasi ile Ovaköy Mahallesi’nde sürücülere reflektif yelek dagitiminin yapildigi programda basin mensuplarina açiklama yapan Vali Sildak mahallelerde, ilçelerde, tüm yerlesim yerlerinde trafik güvenliginin önemine dikkat çekti. Sildak, “Ülkemizde motosiklet, bisiklet, motorlu bisiklet, elektrikli bisiklet gibi iki tekerlekli araçlarin karistigi yaralamali, ölümlü çok sayida kaza yasaniyor. Geçtigimiz yil yasanan kazalarda 18 vatandasimizi kaybettik, bin 500’ün üzerinde yaralanan vatandasimiz oldu. Sayinin yüksekligine baktigimizda çok dikkat etmemiz gerektigini görüyoruz” diye konustu.

Vali Sildak, “Güvenlik birinci öncelik”

Motorlu bisiklet, motosiklet ve mobilet türü araçlarda güvenligin her seyden önce geldigini vurgulayan Sildak, “Bu araçlari kullananlarin sürücü belgesinin uygun olmasi ve bunun egitimini almis olmalari gerekir. Ayrica hem sürücülerin hem de arkada yolcu olarak bulunanlarin mutlaka kask kullanmasi ve bu kaskin da koruyucu mahiyette olmasi muhakkaktir. Agustos ayinda gerçeklesen yönetmelik degisikligine göre havanin karanlik oldugu saatlerde bu araçlari kullananlarin reflektif yeleklerden giymesi gerekiyor. Bu zorunluluk, sürücülerin karanlikta görünür olmasini sagliyor. Buna dikkat çekmek için Il Jandarma Komutanligimizca baslatilan çalisma dahilinde bugün Ovaköy Mahallemizde motosiklet kullanicilarimiza reflektif yelek, sticker ve tanitici brosürlerini dagitiyoruz. Amacimiz farkindalik olusturmak, trafikte can kayiplari ve yaralanmalar yasamamak. Emniyet trafik unsurlarimiz ve jandarma trafik unsurlarimiz cezai müeyyidesi olan bu kuralin uygulamasini da siki sekilde takip edecekler. Trafikte can kaybi yasamamak için kurallari önemsemek, çocuklarimiza ve gençlerimize bunu ögretmek durumundayiz. Bütün Balikesir’e, gece saatlerinde bu araçlarin kullanilmasi durumunda bu yeleklerden giyilmesi çagrisinda bulunuyoruz” seklinde konustu.

Program dolayisiyla gittigi mahallede vatandaslarla kahvehanede bir araya gelen Sildak, Ovaköy Ilkokulu ve Ortaokulunda da ögrencilerle bulustu. Siniflarinda ziyaret ettigi ögrencilerle sohbet eden Vali Sildak, trafik kurallari hatirlatmalarinda bulundu.

Altieylül Ilçesi Ovaköy Mahallesinde yapilan programa Vali Hasan Sildak’in yani sira Altieylül Kaymakami Turgay Hakan Bilgin, Il Emniyet Müdürü Hasan Onar, Il Jandarma Komutani J. Kd. Alb. Ali Yildiz ve ilgililer katildi.

Kaynak: İHA