Kent Konseyi; 'Çarsi Usak Projesi Bir An Önce Hayata Geçirilsin'

Usak kent Konseyi Baskani Mehmet Kurnaz, Usak Belediyesinden bir an önce “Çarsi Usak’ projesini hayata geçirmesini istedi.

Kent Konseyi; 'Çarsi Usak Projesi Bir An Önce Hayata Geçirilsin'


Kurnaz, Çarsi Usak Projesini, “Vatandasimiza yakisir, mutlu huzurlu alisverisin yapildigi modern bir Çarsi yapimi” olarak tanimladi. Usak Belediyesi tarafindan, “Çarsamba pazari, ayakkabicilar çarsisi, zahire pazari, eski otogar, fabrikalar caddesi gibi alanlari kapsayan alanda yapilmasi düsünülen kentsel planlama dahilinde Çarsi Usak projesinin hayata geçirilmeye çalisildigini hatirlatan Kurnaz; “Kapali Pazar yeri olarak ta bilinen bu yer uzun yillar boyunca sebze ve meyve ticaretinin merkezi olmustur. Usakli hemserilerimize, ilimizin tek pazar yeri olarak hizmet vermistir. Daha sonraki süreçte semt pazarlari kurulsa da cazibesini hiç kaybetmemistir. Özellikle dar gelirli ailelerin alisverislerini yaptiklari, herkesin bütçesine göre sebze meyve bulabildigi bir cazibe merkezi olmustur. Ancak son zamanlarda trafigin yogunlasmasi ve alisverisin semt pazarlarina kaymasi sonucu çarsamba günleri dahi eski yogunlugunu kaybetmistir” dedi.



“Belediye esnafi magdur etmemek için azmi gayreti gösteriyor”

Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanliginin da destekledigi ve Usak Belediyesi tarafindan yürütülen Usak Çarsi Projesi ile bölgenin tekrar cazibe merkezi olmasi ve daha etkin kullanilmasi çalismalarina baslanildigini kaydeden Kurnaz, “Bu baglamda belediye yetkilileri bölgede faaliyet gösteren esnaflarimizla ve esnaf odasi baskanlarimizla birebir görüsmelerini sürdürmektedir. Hazirlanan Projede mülk sahiplerinin ve esnaflarin magdur edilmemesi için azami gayretin gösterildigi kanaatindeyim. Kamuoyu ile paylasilan görsellerde; Is yeri, dükkân, depo, pazar yeri, fuar alani, otopark ve kent meydanlari gibi faaliyet alanlarinin bulunmasi bölgenin tekrar cazibe merkezi olmasini saglayacaktir. Tabi ki projede gösterildigi gibi yesil alaninin ve sosyal faaliyet alanlarinin daha fazla olmasi insanlarin daha rahat ve huzurlu alisveris yapmalarinin saglanmasi, yine unutulmaya yüz tutmus bazi meslek dallarinin burada özel alanlar ayrilarak meslegin devaminin saglanmasi ve özendirilmesi, nostaljik sokaklarin olusturulmasi daha iyi olacaktir. Yine Sehrimizde farkli bir alisveris ve etkinlik alani olusturulmasi o bölgeye yakin mahallelerde yasayan insanlarin sosyal faaliyetlere daha çok katilimlarini da saglayacaktir. Temennimiz bir an önce insaatin baslamasi ve taahhüt edilen süre içerisinde bitirilerek, vatandasimiza yakisir, mutlu huzurlu alisverisin yapildigi modern bir Çarsinin ilimize kazandirilmasidir” diyerek projeye olan destegini dile getirdi.
Kaynak: İHA