Filmleri Aratmayan Operasyon Açiklamasi 6 Kisi Polisle Çatisti, Iki Cinayetten Aranan Sahis Vurularak Yakalandi

Adana’da iki cinayet olayina karistigi ve çetelerle is birligi içinde oldugu için aranmasi bulanan sahsin yerini tespit eden polis, tavuk çiftligine baskin yapti. Baskin sirasinda sahis silah çekip kaçmak isteyince, vurularak yakalandi. Çiftlikte bulunan 5 kisi de polisle çatisti ancak hepsi etkisiz hale getirilip gözaltina alindi.

Filmleri Aratmayan Operasyon Açiklamasi 6 Kisi Polisle Çatisti, Iki Cinayetten Aranan Sahis Vurularak Yakalandi
Alinan bilgiye göre, Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü’ne bagli Organize Suçlar Büro Amirligi ekipleri, 2’si cinayet 9 ayri suçtan aranan Özgür Kardas’in (37) Yenidam Mahallesi’ndeki bir tavuk çiftliginde 5 arkadasiyla birlikte saklandigini belirledi. Operasyon için harekete geçen ekipler, çiftligin etrafini sarip, güvenlik önlemi aldi. Süpheli Kardas, polisin geldigini görünce tabancasini yanina alip, kaçmak için çiftlik evinin çatisina çikti. Ekipler, teslim olmasi için süpheliye ‘dur’ ihtarinda bulundu. Ihtara uymayan Kardas polise silah dogrulttu. Çiftlikteki bulunan Kardas’in 5 arkadasi da tabancalarla polise ates açti. Ekipler de karsilik verince çikan çatismada, Kardas omzundan ve kasigindan vuruldu. Yaralanan Kardas, dengesini kaybedip damdan düstü. Polisin, kapisini zirhli araçla kirarak girdigi çiftlikteki 5 süpheli gözaltina alindi, saglik ekiplerine de haber verildi.

Adrese sevk edilen saglik görevlileri, ilk müdahalesini yaptigi Özgür Kardas’i ambulansla Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne götürdü. Silahli saldiri hazirliginda oldugu degerlendirilen süphelilerin saklandigi adreste yapilan aramada ruhsatsiz 5 tabanca, çok sayida mermi, kar maskesi, eldiven, motosiklet kaski ile uyusturucu hap ele geçirildi.

Operasyonda gözaltina alinan 5 süpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Hastanede tedaviye alinan Özgür Kardas’in ise hayati tehlikesinin bulundugu bildirildi.

Operasyon yerine gelen Il Emniyet Müdürü Dogan Inci, suç ve suçluyla karalilikla mücadele edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA