Piyasaya 3 Milyon Sahte Dolar Sürmek Isteyen Dolandiricilar Yakalandi

Istanbul’un Küçükçekmece ilçesinde piyasaya 3 milyon sahte dolar sürmek isteyen ve kendilerine yardim eden bir kisiyi de dolandiran yabanci uyruklu süpheliler yakalandi. Sahte dolara çevrilen yüklü miktarda kagit ele geçirilirken, süpheliler adliyeye sevk edildi.



Olay, Küçükçekmece Istasyon Mahallesi’nde 30 Ocak’ta yasandi. Edinilen bilgiye göre, yabanci uyruklu R.M.M.T. ve D.A.G.J. isimli sahislar, sözde yasa disi yollarla ülkeye soktuklari 3 milyon dolari piyasaya sürmek istediklerini belirterek, A.F. isimli Türk vatandasiyla irtibata geçti. Daha sonra siyah renkte olan bir adet 100 dolari yanlarinda getirdikleri özel tozla tekrar dolar görünümüne kavusturduklari ögrenilen süpheli sahislarin, kendilerine yardim etmesi durumunda A.F.’ye pay vereceklerini belirtti.

Bu ortaklik karsisinda süpheli sahislarin A.F.’den ilk etapta 10 bin dolar daha sonra ise bin dolar para istedikleri belirtildi. Bunun üzerine polise giderek dolandirilmak istendigini anlatan A.F. sikayette bulundu. Ihbar üzerine Küçükçekmece Ilçe Emniyet Müdürlügü görevlilerince, “Nitelikli Dolandiricilik” suçu çerçevesinde sahislari yakalamak için çalismalarina baslatildi.

“Sahis polisle is birligi yapti”

Polisle is birligi yapan A.F. isimli Türk vatandasi, Küçükçekmece ilçesi Istasyon Mahallesi’nde süpheli sahislar ile bir araya gelerek polis tarafindan kendisine verilen ve önceden seri numaralari alinmis bin dolari süphelilere verdi. Süpheli 2 kisi, parayi aldiktan sonra kasa içerisindeki siyah para boyutunda bulunan çok sayida kagitlarin, bir sonraki gün para olacagini belirterek adresten ayrildi. Polis, adresten ayrilan süpheliyi düzenlenen operasyonla yakalayarak gözaltina aldi. Polis daha sonra adreste yaptigi aramalarda, çok sayida blok halinde siyah para olmayan kagitlar ile bir adet isitici kasayi ele geçirdi. Emniyetteki islemleri tamamlanan yabanci uyruklu süpheli R.M.M.T. ve D.A.G.J. “Nitelikli Dolandiricilik” suçundan adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA