Iznik'te Yarim Asirdir Ahsaba Sekil Veriyor

Iznik Belediyesi hayata geçirdigi “Yasayan Iznik Hazineleri” projesi çerçevesinde 24.belgeselinde ilçede yarim asirdir ahsap ustaligi yapan 78 yasindaki Ismail Günes’in hayatini ve meslegini ele aldi.

Iznik'te Yarim Asirdir Ahsaba Sekil Veriyor
Unutulmaya yüz tutmus el sanatlarinin ustalari ile mesleklerinde yarim asri devirmis kisilerin hayatlari Iznik Belediyesi Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Biriminin“Yasayan Iznik Hazineleri” projesi çerçevesinde belgesellestirilmeye devam ediyor. 53 yildir ahsap ustaligi yaparak geçimini saglayan Ismail Günes icra ettigi meslegini 1970 yilindan buyana ayni heyecanla devam ettiriyor.

1945 yilinda Iznik’e bagli Tacir Mahallesi’nde dünyaya gelen Ismail Günes gençlik yillarindan bu yana merakli oldugu ahsap islerine basladi.

Isine olan meraki ve heyecani onu meslegini gelistirmeye itti. 1970 yilinda Tacir’de basladigi meslegini 1992 yilinda Iznik’e tasidi. Halen Iznik’te bulunan is yerinde bu meslegini icra ediyor.

“Meslekleri dürüstlük devam ettirir”

Meslekte geçirdigi 53 senelik serüvenini o günleri yasarcasina anlatan 78 yasindaki Ismail Günes, “Benim hiç ustam olmadi. Meslege olan merakim sayesinde görerek, izleyerek ögrendim. Ahsap isi yapanlardan ne kapabilirim diye ugrastim hep. Ilk basladigim yillarda küfe ve sepette yaptim. Sonralari dograma isleri derken bu günlere geldik. Allah’a sükürler olsun. Hiç bos durmadan 53 yildir çalisiyorum. Bir meslegin devam etmesini dürüstlük saglar. Siz isinizde dürüst ve dogruysaniz o meslek ömür boyu devam eder” dedi.

Günes konusmasinda ayrica Iznik Belediye Baskani Kagan Mehmet Usta’ya bu çalismalar ile gelecek kusaklara aktarilan tecrübeler ve meslekler dolayisiyla tesekkür etti. Yasayan Iznik Hazineleri projesi önümüzdeki süreçte de ustalari ekranlara yansitmaya devam edecek.
Kaynak: İHA