Bal Deresi'nde Islah Çalismasi Insaati, Imalat Hatalari Sebebiyle Bitirilemedi

Kusadasi’nin Güzelçamli Mahallesi’nde bulunan Bal Deresi’nde, Devlet Su Isleri (DSI) tarafindan yapilan islah çalismasinin tamamlanmamasi vatandaslari zor durumda birakti. Sikayetler üzerine bölgeye giderek çalismalari inceleyen Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, “Yapilan imalat hatalari ve insaatin uzamasi Güzelçamli’da yasayan hemsehrilerimizin sikintili günler geçirmesine neden oluyor” dedi.

Bal Deresi'nde Islah Çalismasi Insaati, Imalat Hatalari Sebebiyle Bitirilemedi
Devlet Su Isleri 21. Bölge Müdürlügü, Güzelçamli Mahallesi’nde bulunan Bal Deresi’nde geçtigimiz yil islah çalismasi baslatti. 15 milyon TL’lik bütçe ayrilan islah çalismasinda, taskinlarin önlenmesi amaciyla derenin çevresine beton kanal yapildi. Ancak islah çalismalarinin bitirilememesi vatandaslari çok zor durumda birakti. Beton duvarin imalati sirasinda kot farkinin tam olarak hesaplanmadigini ifade eden vatandaslar, saganak yagmurda zemin katlardaki evleri su bastigini belirtti.

Islah çalismasinin ayrica çevredeki park ve yesil alanlara da büyük zarar verdigine dikkat çeken Güzelçamli Mahallesi sakinleri, çikarilan hafriyatin da ayni yere dökülmesi nedeniyle evlerinin önünün çamur deryasina döndügünü söyledi.



Güzelçamli Mahalle Muhtari Remzi Atici, “Çalisma sirasinda çikan hafriyati dökecek yer bulamadiklari için santiye alanina döktüler. Bu da vatandasin evinin önün kapanmasina neden oldu. Güzelçamli Mahalle Muhtari olarak gereken yerlere müracaatlarimizi en kisa sürede yapacagiz” diye konustu.



Baskan Ömer Günel islah çalismasini yerinde inceledi

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, vatandaslardan gelen sikayet üzerine Bal Deresi islah çalismalarinin yapildigi alana giderek incelemelerde bulundu. Belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve Güzelçamli Mahalle Muhtari Remzi Atici’nin da katildigi incelemede Baskan Ömer Günel, çevre sakinlerinin islah çalismasiyla ilgili sorunlarini dinledi.

Bal Deresi’ndeki islah çalismalarinin tamamen DSI sorumlulugunda oldugunu belirten Baskan Ömer Günel, “Güzelçamli Mahallesi’nde Devlet Su Isleri’nin yapmis oldugu çalismayi yerinde inceledik. Ancak kavrayamadigimiz bazi imalatlar var. Nitekim kanal, derenin hemen yaninda bulunan yasli bakim evinin önünden sonra yükselmis ve bölgeyle arasindaki bagi tamamiyla koparmis. Normal sartlarda kamuya açik olan yolun su an kullanilabilir olmasi lazim. Aracin rahatlikla diger tarafa geçiyor olmasi gerekli. Ancak maalesef görebildigimiz kadariyla 2 bölgenin bagi birbirinden koparilmis. Biz Bal Deresi islah ediliyor diye çok sevinmistik. Çünkü çok önemli bir imalatti. Ama çok kötü bir çalismayla yesil alanlarimiz da darmadagin edilmis. Burada yasayan hemsehrilerimiz çok magdur olduklarini söylüyorlar. Takdiri Güzelçamlilara birakiyorum. Bal Deresi’nde kanal DSI tarafindan yapilmaktadir. Ne Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin ne de Kusadasi Belediyesi’nin bir sorumlulugu vardir. Yapilan imalat hatalari ve insaatin uzamasi Güzelçamli’da yasayan hemsehrilerimizin sikintili günler geçirmesine neden oluyor. Darmadagin edilen çevrenin toparlanmasi da maalesef bize kaldi” diye konustu.

Kaynak: İHA