Rus Turistler Firinda Kendi Pidelerini Pisirdi, Kamp Atesinde Eglendi

Karaman’in Ermenek ilçesinde bulunan Zeyve Pazari’ndaki bungalov evlerden olusan tatil köyüne ilgi gösteren Rus turistler, kamp atesinde eglenip firinda kendi pidelerini pisiriyor.

Rus Turistler Firinda Kendi Pidelerini Pisirdi, Kamp Atesinde Eglendi
Ilçe merkezine 25 kilometre uzaklikta olan bulunan ve 500 yillik geçmise sahip olan Zeyve Pazari piknik ve mesire alani, yilin her mevsimi yerli ve yabanci turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Havalarin günesli geçtigi bu günlerde yakin çevredeki il ve ilçelerden yerli ve yabanci turistler, piknik ve gezi için Zeyve Pazari’na geliyor. Rus turistlerden olusan 15 kisilik kafile de Zeyve Pazari tatil köyünde konakladi. Zeyve Pazari’na hayran kaldiklarini söyleyen Rus turistler, geldikleri aksam kamp atesi yakarak hep birlikte sarkilar söyledi.

Sabah da firinin basina geçen Ruslar, firinda kendi pisirdikleri pidelerle fotograf çektirdi.

“Zeyve Pazari’nda her geçen gün turist sayisi artiyor”

Tatil köyünün sorumlusu Mehmet Yüceer, "Burasi 500 yillik geçmise sahip olan Zeyve Pazari piknik ve mesire alandir. Burada bungalov evlerinden olusan bir tatil köyümüz var. Karavan alani ile kamp alanimiz mevcut. Rus misafirlerimizi agirliyoruz. Firinda kendi yiyecekleri pideleri pisirerek çok eglendiler. Dün aksam da kamp atesinde sarkilar söylediler. Kendi mangallarini yakacaklar. Yurt içinden her yerden gelen misafirlerimiz oldu. Bunun disinda yurt disi olarak Almanya, Irlanda, Dubai ve diger yerlerden gelen misafirlerimiz de oldu. Özellikle Amerika Birlesik Devletleri’nden de gelen oldu. Zeyve Pazari, Türkiye’nin dogal kalmis nadir yerlerindendir. Herkesi burayi görmek için davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA