Milli Park Isletmecisi Göl'den Açiklama Açiklamasi 'Çikan Haberlerin Amaci Algi Olusturmaktir'

Büyük Menderes Deltasi Dilek Yarimadasi Milli Parki içinde yer alan plaj, lokanta ve büfelerin isletilmesi için yapilan ihalenin iptal edildigine yönelik yapilan açiklama ve bu yönde çikan haberlerin gerçegi yansitmadigini belirten Güzelçamli Milli Parki isletmeci Serkan Göl, “Ihale iptal edilmedi. Kamuoyunda algi olusturmak istiyorlar” dedi.

Milli Park Isletmecisi Göl'den Açiklama Açiklamasi 'Çikan Haberlerin Amaci Algi Olusturmaktir'
Ihale sözlesmesinin iptalinin söz konusu olmadigini ileri sürerek mahkemeye konu basvuruda sadece ihale sartnamesinin 104,105, 106 107 ve 108. maddelerin iptali istendigini kaydeden Milli Park’in isletmecisi Serkan Göl, “Zimnen red edilen basvurularinda bile ihale iptali talep edilmemisken ’sözlesme iptal edildi’ diye nasil paylasim yapiliyor anlayabilmis degiliz. Kaldi ki zimnen red edilen basvurularinda ihale iptali talep edilmemisken bu karari bu sekilde kamuoyuna servis etmek yanlis algi olusturmak ve art niyetlilerin bir oyunudur. Aksine ihale sartnamesinde iptali istenen maddeler hukuka aykiri görülmemis olup davanin bu yönde reddine karar verilmistir. Mahkeme karari ile maddeleri iptal olmayan ihale sözlesmesinin iptali söz konusu olamaz. Aksi yorumlanir ise de zimnen red edilen mahkeme konusu olan basvuruda sadece yukarida belirttigim sartname maddeler hakkinda bir istemde bulunulmustur. Bu da zaten reddedilmistir” dedi.

Davacilarin ilgili bakanliga sözlesmenin iptali yönünde bir basvurusu bulunmadigini da ifade eden Göl, açiklamasinda “Ihale sözlesmesinin iptali konusunda asilsiz haberlere itibar edilmemesini istiyoruz. Mahkeme bu istemi ‘islem yönünden’ hukuksuz bulmustur. Ihale sartnamesinde iptali istenen maddeler hukuka aykiri görülmemis olup davanin bu yönde de red edilmesine karar verilmistir. Ilgili bakanliktan aldigimiz ihaleyi ticari bir faaliyet degil, devletimizin bize verdigi bir görev bilerek layikiyla üzerimize düsen tüm görevlerimizi yerine getirmeye devam etmekteyiz” diyerek herkesi Milli Park’taki isletmelerine beklediklerini ve sirketin ticari faaliyetine zarar veren haber ve paylasimlarla ilgili yasal haklarini sakli tuttuklarini söyledi.

Kaynak: İHA