Mersin'de 'Kent Meydani Ve Katli Otopark' Projelerinin Açilisi Gerçeklestirildi

İçel Büyüksehir Belediyesi, yillardir çözüme kavusturulmasi beklenen çarsi merkezindeki otopark sorununu, ’Kent Meydani’ ve ’Katli Otopark’ projelerinin açilisini gerçeklestirerek büyük ölçüde çözüme kavusturdu.

Mersin'de 'Kent Meydani Ve Katli Otopark' Projelerinin Açilisi Gerçeklestirildi
İçel Büyüksehir Belediyesinin, ’İçel Yükseliyor, 41 Kere Müjde, 41 Yeni Açilis’ mottosuyla baslattigi açilislarin altincisi ’Kent Meydani ve Katli Otopark’ oldu. Akdeniz ilçesi Silifke Caddesi Tevfik Sirri Gür Anadolu Lisesi yaninda bulunan alanda yaptigi çalismalarla kente katli otopark ve kent meydani kazandiran Büyüksehir Belediyesi, özellikle mesai saatleri içerisinde yasanan trafik ve park sorununu rahatlatmanin yani sira, İçellilerin de faydalanabilecekleri bir sosyal alan olusturmus oldu oldu. Baskan Vahap Seçer tarafindan açilisi gerçeklestirilen ’Kent Meydani ve Katli Otopark’, İçel çarsisini eski cazibesine kavusturmasinin yani sira İçellilerden de tam not aldi.

Çarsi merkezinde ulasimi rahatlatmak amaci ile hizmete geçirilen Kent Meydani ve Katli Otopark, 345 araç ve 40 motosiklet kapasitesine sahip olmasinin yaninda; sokak basketbolu, gösteri ve sergi alanlari, açik hava satranç ile bocce oyun sahalari, aletli jimnastik alani, kaykay-paten sahasi, masa tenisleri gibi birçok imkâniyla tüm vatandaslarin ihtiyaçlarina karsilik verebilecek sosyal alan olma özelligi de tasiyor.

"29 milyon liralik imalati olan 2 katli, modern bir otopark açacagiz"

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, "Iste belediye baskanligi böyle bir sey. Yolda geçerken, arabada giderken her seyi görebiliyorsunuz belediye baskani olarak. Egreti duran, yeni imalati yapilmis bir bordür tasi bile dikkatinizi çekiyor ya da bir alani gezerken dösenen parkenin kalitesi bile dikkatinizi çekiyor, uyarida bulunuyorsunuz. Iste uçakta seyahat ederken 1 yil sonra İçel’de su sorununun yasanip yasanmayacagini daha bugünden Toroslar’in tepesinde kar var mi yok mu bunun tespitini yaparak böyle belediye baskanligi yapiyoruz" dedi.



"Kent meydani her sehir için önemlidir"

’41 kere masallah’ diyerek 41 açilis yapacaklarindan söz eden Baskan Seçer, açilisi gerçeklestirilen Kent Meydani ve Katli Otopark konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Seçer, "Burasi daha önce kullanilan ama halka açik olmayan, bir hayli de eskimis, demode olmus, iptidai dedigimiz tek katli otoparkti. Her bir kati 5 bin 500 metrekare ve toplamda da 345 araç, 40 motosiklet ve bisiklet aliyor. Bu otoparkin özelligi; surada Özgür Çocuk Parki var. Orasi 3 No’lu metro istasyonumuz. Oraya da yer altindan tünelle bagli olan bir otopark. Biz metro projesi’de biliyorsunuz 6 istasyonda toplamda 2 bin 300 araçlik otopark da yapacagiz. Aslinda metro projesinin ilk otoparki da olmus oluyor. Digerleri de her istasyonun, 6 istasyonun altinda yer alacak. Burasi son sistem. Araç yikama ünitesinden, asansöre, yangin merdiveninden, yangin söndürme cihazlarina kadar son sistem. 7/24 güvenlik kontrolü altinda, bos-dolu sensörleriyle park yeri tespiti yapan bir otopark olacak. Buranin plaka sistemi tanimlanan bir yapisi var, bir sistemi var ve burada ücret için abonelik sistemi de gelistirilmis oldu. Belediyemizin bagli kurulusu olan Imar AS’nin otoparklarinin tamaminda o abone karti da geçerli olacak" diye konustu.



"Burasi da eski İçel merkezin tam göbegi olarak anilabilecek bir yer"

7 bin 200 metrekarelik kent meydaninin da bu projede çok büyük bir önem arz ettiginden söz eden Seçer, "Kent meydani her sehir için önemlidir. Nefes alacagimiz bir yer olsun isteriz. Alisverise çiktik, dönüyoruz, eve gidecegiz, okuldan dönüyoruz, oturup soluklanacagimiz bir yer isteriz. Yazin günesten korunacagimiz, kisin sogukta güneslenecegimiz bir alan isteriz. Burasi da eski İçel merkezin tam göbegi olarak anilabilecek bir yer. Burada da vatandaslarimiz bu çarsiya alisverise geldiginde kullanabilecekleri ya da okullara geldiginde kullanabilecekleri nefis bir alan" ifadelerini kullandi.

Açilisi yapilan Katli Otopark ve Kent Meydani’nin da içerisinde oldugu 4,9 hektarlik alan üzerindeki çalismalar hakkinda da bilgi veren Baskan Seçer, "Bu yenileme alani 4,9 hektarlik bir alan, projesini bitirdik. En son Koruma Kurulu kararlari çikiyor. Birçok bölgede zaten çalismalari baslattik. Istiklal Caddesi yapiliyor, ilk etabi bitmek üzere. Sonra 2. Etap Hastane Caddesi-Özgür Çocuk Parki, Özgür Çocuk Parki-GMK Bulvari’na kadar devam edecegiz. Görmeyenler görsün. Bitmek üzere ilk etap. Eski İçel’e yakisir, onun o otantik havasina yakisir bir cadde meydana geliyor burada. Birçok yerde düzenlemeler olacak. Bakin yavas yavas ortaya çikmaya basladi.

MESKI binasinda karsida görüyorsunuz. Daha 15 gün önce tasindi. Abone isleri de buraya geldi duyuralim" seklinde konustu.



"Haftaya Otobüs Yerleskesi ve Izleme Koordinasyon Merkezinin açilisini yapacagiz"

Kent genelinde hayata geçirmeyi planladiklari projeleri anlatan Baskan Seçer, "Dört yil bosa geçmemis, yatarak geçmemis. Bak 41 açilis yapacagiz. Yatmiyoruz, çalisiyoruz. Yaptigimiz icraatlar bunun göstergesi" dedi.

Önümüzdeki hafta Otobüs Yerleskesi ve Izleme Koordinasyon Merkezinin açilisini CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ile yapacaklarina deginen Baskan Seçer, sunlari söyledi:

"Haftaya çok önemli bir günümüz olacak. Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, İçel’i onurlandiracak ve burada tabii ki toplantilar yapacak. Bir dizi çalismalar yapacak ama İçel’e çok güzel bir Otobüs Yerleskesi ve Izleme Koordinasyon Merkezi kazandirdik. MESOT’u biliyorsunuz. Toroslar’da. Onun yaninda bir çöp alani vardi. 47 dönüm. Burasi otobüs yerleskemiz ve Izleme Koordinasyon Merkezimiz. O gün bir sey daha yapacagiz. Dedim ya yönetici sözünün eri adam olmali. Dedim ki, ‘Bu dönem ilk görev dönemim, bes yilimda 272 otobüs planladim. Bunun yüzde 85’i CNG’li. Bunu da İçel’e kazandiracagiz ve 2029 yilina kadar İçel’in otobüs ihtiyaci kalmayacak’. 41 otobüs de peyderpey geliyor. Haftaya Otobüs Yerleskesi ve Izleme Koordinasyon Merkezi ve 272 otobüsün son parti teslim töreninde de Sayin Genel Baskanimiz ve İçellilerle beraber o açilisi yapacagiz."

Konusmalarin ardindan Baskan Vahap Seçer ve protokol üyeleri, açilisi İçellilerle birlikte gerçeklestirdi.

"Müsterilerimiz arabasini otoparka koyacak, rahat rahat alisverisini yapacak"

Yaklasik 50 yildir esnaf olan Mehmet Tinas, "Çok memnun olduk. Özellikle otoparkin yapilmasina çok memnun olduk. Çünkü bizim bu çarsinin en büyük sikintisi otopark. Otopark açildiktan sonra gelen müsterilerimiz arabasini otoparka koyacak, rahat rahat alisverisini yapacak. Kafasinda soru isareti kalmayacak. Büyüksehir’e çok tesekkür ediyoruz. Eski çarsi diger yerlere nazaran cazibesi biraz daha düsük de olsa bu bize bir katma deger saglayacak. En azindan müsteri rahatligi açisindan. Beklentimiz buydu. Bu da gerçeklesmis oldu" ifadelerini kullandi. Çarsi esnafindan Aynur Demir, "Esnaf olarak gayet mutluyuz. Karsisi komple kapaniyordu, bizim için çok rahatsiz edici görüntü vardi ortada. Su an çok da rahat, genis ve güzel yesillikli bir alan var. Bunun için uzun bir süre çalistilar, gayet özen gösterdiler" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA