Hobi Olarak Ögrendigi Terzilik, Ekmek Teknesi Oldu

Kastamonu’da lise yillarinda merak üzerine terziligi ögrenen kadin, tarihi külliyeDe 15 senedir diktigi yöresel kiyafetleri satarak geçimini sagliyor.

Hobi Olarak Ögrendigi Terzilik, Ekmek Teknesi Oldu
Kastamonu’da yasayan 40 yasindaki Esin Bideci’nin lise yillarinda hobi olarak ögrendigi terzilik, 15 yil önce meslegi oldu. Merak üzerine ögrendigi terzilikte kisa sürede el becerisini gelistiren Bideci, meslegin ustasi oldu. Kastamonu’da bulunan tarihi Yakupaga Külliyesi’nde 1 yil önce kendi is yerini açan Esin Bideci, dükkaninda kumaslara sekil veriyor. Öztürk, diktigi yöresel kiyafet ve aksesuarlari külliyedeki is yerinde satiyor. 15 yildir diktigi kiyafetlerle geçimini saglayan Öztürk, diktigi yöresel halk oyunlari kiyafetleri ile büyük ilgi görüyor.

"Tamamen el ugrasi isteyen bir meslek"

Isini severek yaptigini söyleyen Esin Bideci, "Yaklasik 15 senedir bu isle mesgulüm. Ama dükkani 1 yil önce açtim. Yöresel kiyafetler dikiyorum, istege bagli olarak kiyafet tamirat isleri yapiyorum, kiraliyorum. Bir kadin olarak herkesin hobi olarak sevdigi iste ugrasmasini temenni ediyorum. Ben meslegimi seviyorum, daha büyük hedeflerim var. Umarim hayallerimi ileriki zamanlarda gerçeklestiririm" dedi.

Kaynak: İHA