Emet'te Su Sikintisina Neden Olan Su Kaçagi Tespit Edildi

Kütahya’nin Emet ilçesinde yaklasik 20 gündür belirli noktalarda su sikintisina neden olan büyük su kaçagi Belediye Su ve Kanalizasyon Isleri ekiplerinin yogun çalismalari sonucu tespit edilerek ariza giderildi.

Emet'te Su Sikintisina Neden Olan Su Kaçagi Tespit Edildi
Ilçe merkezindeki Cumhuriyet, Kapaklica, Dere, Kaynarca ve Akpinar Mahallesinin bazi bölümlerinde yasanan su kesinti ve sikintisina neden olan büyük su kaçagi ekiplerce gece gündüz yapilan bölge gezme, gece kaçak su arama, dinleme gibi çalismalar sonucu bulunarak tamiri yapildi.

Su ve Kanalizasyon Isleri Müdürü Selçuk Küpçü, ekiplerin geceleri de süren genis bir alanda su kaçagi arama tarama sonrasi büyük bir kaçagin bulunarak gerekli tamiratin yapildigini ve su sikintisi yasanan bölgelerde sorunun giderildigini söyledi.



Çalismalari yerinde inceleyen Emet Belediye Baskani Hüseyin Dogan, “Ilçemizde uzun zamandan beri aranan su kaçagi bugün itibari ile bulundu ve tamirati su isleri personelimizce gerçeklestirildi.

Miadini doldurmus bir alt yapimiz var. 2 metrelik bir alanda 3 tane kelepçe stent ile hayata devam etmenin bir anlami yok. Iste bu sebeple en öncelikli projemiz alt yapi ve su hatlarimizi yenilememiz gerekiyor. Alt yapi projemizin insaat asamasi yüzde 40’a ulasti. Artan maliyetlere ragmen projemizi tamamlayacak hem halkimizi hem de personelimizi refaha kavusturacagiz. Gazi Emet halkimiza sabir ve hosgörüsünden dolayi tesekkür ediyorum. Emek ve gayretlerinden dolayi personelimize tesekkür ve sükranlarimi sunuyorum. Önümüzdeki yüzyil Türkiye Yüzyili olacak ve bizde Emet olarak Emet yüzyilinda Gazi Ilçemize en güzel hizmetleri Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan önderliginde ilçemize kazandiracagiz” dedi.

Kaynak: İHA